G4Media.ro

Boc: Dacă vom da drumul la toate construcţiile care să nu respecte…

Boc: Dacă vom da drumul la toate construcţiile care să nu respecte cadrele legale, va scădea preţul imobilelor, dar va scădea şi calitatea vieţii

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, la un post de radio local, că la Cluj-Napoca se înregistrează prețuri mari la chirii deoarece municipiul oferă o calitate ridicată a vieţii, scrie Adevărul.ro

Întrebat despre costurile mari pentru chirii la Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a susţinut că situaţia este similară în toate oraşele din Europa, cu o calitate mare a vieţii.

„Aşa este peste tot în oraşele cu o calitate mare a vieţii. Dacă vom da drumul la toate construcţiile care să nu respecte cadrele legale, va scădea preţul imobilelor, dar va scădea şi calitatea vieţii”, a declarat Boc.

Primarul a susţinut, marţi, la începutul şedinţei Comisiei Tehnice de Amenajare Teritorială şi Urbanism (CTATU), că nu se va face rabat la calitatea construcţiilor, iar regulile vor fi „vlabile pentru toată lumea”.

Boc a transmis dezvoltatorilor imobiliari că municipiul Cluj-Napoca trece la o nouă fază a dezvoltării, concentrată pe calitate, şi nu pe cantitate. El a afirmat că niciunui investitor nu îi va fi permis să realizeze construcţii care să scadă calitatea vieţii clujenilor.

„Orice propunere vine în faţa dumneavoastră, să aveţi în minte că nu permitem scăderea calităţii, orice proiect va trece prin furcile caudine ale specialiştilor din comisie. Nu avem voie să scădem standardul, din respect pentru cetăţeni, să scădem calitatea vieţii. Acum avem şi instrumente legale, ţine doar de noi să le aplicăm. Voi cere explicaţii acolo unde consider că trebuie”, a afirmat Boc.

Context

Totuși, prețurile chiriilor în Cluj au scăzut din cauza pandemiei. Potrivit unei analize publicate în martie de Digi24, în ultimele luni, preţurile chiriilor au scăzut dramatic în toate oraşele universitare, cele mai semnificative modificări înregistrându-se în Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Timişoara şi Cluj-Napoca. Principalul motiv ar fi lipsa studenţilor.

Preţul chiriilor în Cluj-Napoca ar fi scăzut cu până la 40% pe fondul pandemiei de coronavirus, după ce, în ultimii ani, bătăliile mari se dădeau pe garsoniere al căror preţ de închiriere cu greu cobora sub 300 de euro.

Înainte de pandemie, un apartament cu două camere plus bucătărie se închiria cu aproximativ 370 de euro. Preţul a scăzut atât de mult încât acum se închiriază la valoarea unei garsoniere, cu 270 de euro.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Calitatea vietii scade de la delasare in primul rand. Avem niste norme dar nu le respecta mai nimeni.
  Pentru ca democratia a fost prost inteleasa de catre cei care trebuie sa aplice legea.
  Ce, e obligatoriu sa muncesti daca lucrezi la stat daca nu iti iese nimic in plus?

 2. Bucureștiul e unic.
  Prețuri exorbitante și condiții de favelă.

 3. De la declarații la fapte,calea e …blocată in biroul de urbanism.Un act normativ,cu regula unui raport de impact social asupra zonei in care se solicita autorizație de construcție,pus in dezbatere publica-asta ar fi credibil.

 4. Opinia unui clujean.

  Orasul asta e o mare „gogoasa”, umflata periodic prin „articole” din presa. De la departare pare atractiv, dar daca ajungi sa locuiesti… infrastructura de termina pentru ca nu exista.

  Specula a gonit lumea pe toate dealurile si zonele ieftine… vezi Floresti. Foarte multi sunt dependenti de masini pentru ca stau departe, iar masinile astea se vad in trafic… nu exista nici macar o amarata de centura.

  Cartierul dormitor Floresti in 2012 urma sa aiba tramvai, iar in 2021 urmeaza sa aiba metrou… pentru ca in 2030 sa aiba ghetou.

  In sinteza: nu puneti „botul” la ce se spune in presa despre Cluj… „gogoasa” se sparge in curand pe aici, deja dezvoltatorii imobiliari vand aproape doar la stadiul de „semifinisat”…

 5. „Tanti Lenuța
  Vă tare mulțamnim domnule primariu pentru aiest falnic Metrou şi vă dorim multă sănătate şi putiere die muncă şî să vă țâie Dumnezo barăm o sută de ai. Să faceți o stațâie şâ la noi pă Mehedințu că tare greu ajunjem la Ira la piaț unde e mai eftin si mărau si porodicile ca la ion meşter. Vă tare mulțămnim şi vă votăm de tâte alejerile. Trăiască domn primariu. „((clujulnou.blogspot.com)

 6. Alerg de 3ani să iau un apt.cu 2 camere!undeva în oraș erau acum 2ani undeva intre 40-50000,la margine erau între 30-40000!acum în oraș, să leșin,undeva intre80-96000,iar la marginea orașului nu găsești sub63-65000,cele unde la 50mpu.! și se vaită dezvoltatorii!nu-i mai ajunge câștigul net de 500-600e la noi,vrea mai mult!asta în condițiile în care mâncarea,gazele,curentul,transportul,serviciile se scumpesc de la o lună la alta în timp ce salariile încep, ușor-usor să scadă! cică e investiție!într-un an-doi o să vadă !!! așa ajutați tinerii!?!voi îi bietuiți pe sărmanii dezvoltatorii!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.