G4Media.ro

BMW-urile achiziționate de IGPR de la Automobile Bavaria, prezentate cu ocazia Zilei…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

BMW-urile achiziționate de IGPR de la Automobile Bavaria, prezentate cu ocazia Zilei Poliției Române/ La eveniment a participat și ministrul Lucian Bode (GALERIE FOTO)

Cu ocazia Zilei Poliției Române, IGPR a prezentat, sâmbătă, BMW-urile achiziționate de la compania Automobile Bavaria. La eveniment a fost prezent și ministrul de Interne, Lucian Bode.

Parchetul Uniunii Europene și DNA cercetează contractul de achiziție încheiat de Poliția Română cu firma Automobile Bavaria, pentru cumpărarea a 600 de mașini BMW, transmite Europa Liberă. Poliția transmite, de asemenea, într-un punct de vedere pentru Europa Liberă, că nu au fost încă recepționate mașinile.

Informația privind ancheta Parchetului European vine chiar de la Poliția Română. La solicitarea Europa Liberă, Poliția a transmis, într-un răspuns oficial, că „a pus la dispoziția Parchetului European toate documentele relevante cu privire la această achiziție.”

În toamna anului trecut s-a finalizat licitația considerată a fi ”cu dedicație” de către sindicaliștii din poliție. Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) cumpără în urma acestei licitații 600 de mașini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt (foto dreapta), prietenul președintelui Klaus Iohannis.

Contractul este în valoare de 98 de milioane de lei, iar Sindicatul Europol acuza atunci ministerul că a organizat o licitație cu dedicație, deoarece doar modele BMW s-ar fi putut califica după criteriile stabilite în caietul de sarcini.

Potrivit portalului achizițiilor publice, o singură ofertă a fost depusă. Câștigătorul, Automobile Bavaria SRL, va primi pentru aceste mașini, în total, 98.006.046 de lei, preț fără TVA, iar durata contractului este de doi ani. Jumătate din achiziție este finanțată din bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (P.O.I.M.) axa 2.5, iar prețul per bucată ajunge la 163.343,41 lei (aproximativ 33.200 euro).

  • Citește mai multe detalii aici

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Hop si bodu plagiatoru.

  2. Tunuri după tunuri din bani publici.Ce dracu le trebuie mașini cu sute de cai putere când azi se pune preț pe condus nepoluant?Corupția mustește …

  3. Frumos, Politia Romana cu mașinile colantate cu steagul ucrainean.

  4. Licitatia a fost prin SEAP cu supraveghere ANAP ex-ante. Pai ANAP prin notificarea cu privire la utilizarea acordului-cadru, considera ca nu e oportuna folosirea acestuia in cazul autoturismelor. Nemaivorbind ca in licitatie au fost cerute clarificari. ANAP??? Apoi licitatia a trecut prin filtrul MIPE, ca deh, POIM, bani europeni. Corectii or fi? MIPE??? Sa intelegem ca aceste institutii nu ajuta societatea deloc? Sau poate intrebarea corecta este: ce intitutie a statului mai este in firea ei, la momentul asta?