G4Media.ro

Bloomberg: Un nou tip de protest în România, țara cu cele mai…

Bloomberg: Un nou tip de protest în România, țara cu cele mai puține autostrăzi din Uniunea Europeană

Agenția de știri Bloomberg acordă atenție amplului protest care a avut loc vineri din România. Într-un articol publicat la scurt timp după manifestația care a cuprins întreaga țară, agenția notează: sătul să circule pe cele mai proaste drumuri din UE, un om de afaceri român a găsit o nouă metodă pentru a-și exprima furia.

Bloomberg prezintă un grafic cu un punctaj din care rezultă că România are, la 12 ani de la aderare, cea mai proastă infrastructură din Uniunea Europeană, fiind notată pe o scară de la 1 la 8 cu 3 puncte, fiind situată în urma Maltei, Letoniei și Bulgariei.

Agenția de știri subliniază că România are abia 800 de km de autostradă și că în 2018 au fost construiți doar 60 de km, în vreme ce în 2017 au fost realizați 15 km.

Articolul o citează pe comisarul Corina Crețu, care a delcarat joi că ”ne-am oferit să realizăm un studiu de fezabilitate pentru autostradă în Moldova în timpul acestui exercișiu bugetra, astfel încât să începem lucrările odată cu următorul buget, dar n-am primit n iciun răspuns (de la Guvernul român – n. red.) (…) Nu pot decât să susțin presiune pusă de cetățeni pe Guvern pentru că este o solicitar emai mult decât legitimă”.

Citește integral articolul original: Fury at EU’s Worst Highways Fuels New Kind of Protest in Romania

Vezi și:

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Țara cu cei mai multi HOȚI din Europa. Un parlament alcătuit majoritar din HOȚI si complici de-ai lor din gașca PSD+ALDE+UDMR+minorități. Tara in care hoții votează legi pentru hoți.

  Pesediști (hoți sau complici) din Iași in PARLAMENTUL HOȚIEI NAȚIONALE:
  Vasile Toma, Victorel Lupu, Adrian Pănescu, Camelia Gavrilă, Nicu Bănicioiu (traseist, azi la Pro Ro), Tudor Ciuhodaru, Vasile Câtea, Silviu Macovei, Vasile Axinte

  • Sursa credibila Codrin Stefanescu: „În proporţie de 75%, toate conducerile judeţene şi centrale sunt într-o formă de anchetă. Dar nu că sunt anchetaţi colegii noştri, dar sunt anchetaţi împreună cu soţia, soţul, copiii, soacra, socrul. Avem 1.187 de primari, viceprimari, consilieri judeţeni şi municipali într-o formă de anchetă, ANI, DNA, DIICOT, pentru abuz în serviciu, lucruri absolut bizare”
   Li se falfaie astora de autostrazi.
   In ce priveste UE suntem pe primul loc: “La nivel naţional, pagubele produse de corupţie în cazul PIB-ului Statelor Membre merg de la 15,6% în România (38,6 miliarde EURO) până la 0,76 în Olanda (cu toate astea, atingând 4,5 miliarde EURO)” Se cam fura la noi intr-un an aproape atata cati bani avem alocati de la UE pentru exercitiul financiar 2014 – 2020.

 2. Dezvaluire : de fapt PSD-ul salveaza Romania de la o cheltuiala inutila. Au aflat ca cei de Airbus parca, vor testa un flying-taxi cu o capacitate de 4 locuri, situatie in care soselele devin inutile.
  Am uitat sa mentionez ca acest text este pe jumatate pamflet. Jumatatea despre PSD.

 3. Greu de construit dar si mai greu de pazit..