G4Media.ro

Bloomberg: iPhone 14 ar putea avea un design complet nou

Sursa foto: idevice.ro

Bloomberg: iPhone 14 ar putea avea un design complet nou

Deşi în ultimii ani Apple a adus un update major de iPhone la fiecare trei ani, se pare că următorul model va rupe tradiţia şi va veni cu schimbări importante cu un an mai devreme, transmite News.ro.

În loc să fie “o clonă” a modelelor anterioare, aşa cum dictează tradiţia, iPhone 14 va veni anul viitor cu un design complet nou, susţin surse anonime citate de Bloomberg.

Conform acestora, următorul model de iPhone va fi şi primul din 2017, când a fost lansat iPhone X, care va avea ceea Bloomberg susţine că va fi un design complet diferit de modelele care şi-au bazat construcţia pe principiile trasate de iPhone X în urmă cu 4 ani.

Fără să existe alte informaţii în acest sens, un design complet nou, cel mai probabil, înseamnă renunţarea la bretonul ultimelor patru versiuni de iPhone, de la iPhone X până la iPhone 13.

Coroborând cu alte informaţii, vehiculate anterior, bretonul ar urma să fie înlocuit cu o perforaţie care să găzduiască direct în ecran camera frontală şi componentele care stau la baza sistemului Face ID.

Asta înseamnă că Apple va adopta designul folosit deja de mai mulţi ani de unele dintre smartphone-urile cu Android, care au renunţat la breton când au realizat că pot perfora ecranul pentru a monta acolo camera frontală.

În cazul iPhone-ului, această trecere este mai dificilă decât la telefoanele cu Android, pentru că iPhone foloseşte sistemul Face ID, care nu există la niciun alt telefon de pe piaţă. Face ID este compus din mai multe componente, printre care un proiector şi o cameră cu infraroşu, toate găzduite, până acum, de bretonul de deasupra ecranului.

O altă schimbare vehiculată pentru iPhone 14 este revenirea sistemului de autentificare cu amprenta, Touch ID, însă, de data aceasta, integrat şi el în ecran. Revenirea lui Touch ID are legătură cu faptul că Face ID nu funcţionează când utilizatorul poartă mască, fiind o alternativă la acesta.

Sursa foto: Apple

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Și cui ii pasa???

  2. pe mine ma intereseaza cum arata aifonu` 9839 …

  3. Ups, au dat de gol planul. Apple anticipează ca maștile se vor purta mult și bine de acum înainte.

  4. total fals, deja se anticipeaza ca touch id va aparea abia in 2023. au probleme cu implementarea lui la nivelul dorit. iar face id si maska nu e o problema daca ai si apple watch. bine ca ne vaitam noi de masca in romania, de parca nu umblam pe afara fara.