G4Media.ro

Bloomberg: Hackeri din gruparea „Cozy Bear”, asociată cu serviciile secrete ruse, au…

Bloomberg: Hackeri din gruparea „Cozy Bear”, asociată cu serviciile secrete ruse, au atacat calculatoarele Partidului Republican

Hackeri care fac parte din gruparea „Cozy Bear”, asociată cu serviciile de informații ruse, au atacat informatic, săptămâna trecută, calculatoarele Comitetului Național al Partidului Republican, conform unor surse anonime citate de Bloomberg.

Același grup de hackeri a fost acuzat, de asemenea, că a atacat calculatoarele Partidului Democrat, în anul 2016.

Reprezentanții Partidului Republican au negat însă, în repetate rânduri, că a existat acest atac cibernetic. „Nu există nicio probă că Partidul Republican a fost atacat de hackeri sau că a fost furată vreo informație”, a declarat purtătorul de cuvânt Mike Reed.

După publicarea poveștii, șeful de cabinet Richard Walters a declarat că un colaborator terț, Synnex Corp., a fost atacat de hackeri: „Am blocat imediat întregul acces din conturile Synnex către cloudul nostru”, a declarat acesta.

„Echipa noastră a lucrat cu Microsoft pentru a verifica sistemele și după investigație, nicio informație a Partidului Republican nu a fost accesată. Vom continua să lucrăm cu Microsoft și cu oficiali federali pe această problemă”, a mai declarat acesta.

Săptămâna trecută, un atac ransomware de amploare a blocat datele a sute de companii mici din întreaga lume, inclusiv multe din Statele Unite. Cu toate acestea, compania Kaseya a anunţat că atacul nu reprezintă o ameninţare pentru infrastructura critică a SUA.

Atacul cibernetic este cel mai recent dintr-o serie de intruziuni din partea hackerilor care au făcut o afacere profitabilă din a bloca datele organizaţiilor în schimbul plăţilor în monedă digitală.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Rezultatul summitului SUA-Rusia

  2. pai de unde atatia bani pentru crypto?

  3. nici nu stiu ce e mai greu de obtinut pt Putin, 70 de milioane sau basinile partidului de opozitie?

    sigur nu a cerut CEASul DACului LIBER?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.