G4Media.ro

Blinken „speră” că Hamas va accepta un acord „extraordinar de generos” pentru…

Sursa: Facebook/ US Embassy Kiev

Blinken „speră” că Hamas va accepta un acord „extraordinar de generos” pentru Gaza / Pactul de securitate SUA – Arabia Saudită pentru normalizarea relațiilor cu Israelul, aproape încheiat

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat luni că speră că Hamas va accepta o ofertă „extraordinar de generoasă” privind oprirea ofensivei Israelului în Gaza în schimbul eliberării ostaticilor, transmite agenția AFP.

„Hamas are în fața sa o propunere extraordinar, extraordinar de generoasă din partea Israelului”, a declarat Blinken la Riad, la Forumul Economic Mondial.

„Ei trebuie să decidă – și trebuie să decidă rapid”, a spus Blinken. „Am speranța că vor lua decizia corectă”.

Antony Blinken a adăugat că pactul de securitate între Statele Unite și Arabia Saudită pentru normalizarea relațiilor cu Israelul este aproape încheiat.

„Munca pe care Arabia Saudită și Statele Unite au depus-o împreună în cadrul propriilor acorduri este, cred, pe punctul de a se încheia”, a declarat Blinken cu ocazia unei vizite la Ryad.

Secretarul de stat a menționat, de asemenea, că diplomația a reușit să oprească o escaladare regională a războiului dintre Israel și Hamas, inclusiv după confruntările directe fără precedent dintre Iran și Israel la începutul acestei luni.

„Am fost foarte aproape de o escaladare sau de o extindere a conflictului și cred că, datorită eforturilor foarte concentrate și foarte hotărâte, am reușit să o evităm”, a declarat Blinken.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...