G4Media.ro

Bistrița Năsăud: 15 percheziții într-un dosar de braconaj și contrabandă. Nouă persoane…

sursa foto: Poliția Română

Bistrița Năsăud: 15 percheziții într-un dosar de braconaj și contrabandă. Nouă persoane au fost reținute

Nouă persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în urma unor percheziţii desfăşurate de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de braconaj, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, favorizarea făptuitorului şi distrugerea de probe, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, cele 15 percheziţii domiciliare au avut loc în cursul zilei de 11 februarie, în localităţile Perişor, Negrileşti, Reteag, Dobric, Dobricel şi Agrieş.

Sursa video: IPJ Bistriţa-Năsăud

„Din cercetările efectuate a reieşit că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, persoanele vizate ar fi introdus ilegal, pe teritoriul României, 3 arme şi ar fi desfăşurat acţiuni de braconaj cu arme deţinute legal şi ilegal. Totodată, una dintre persoanele implicate este bănuită că ar fi oferit altor două persoane informaţii cu privire cu privire la desfăşurarea unor activităţi procedurale, iar o alta că ar fi distrus o probă”, se arată în comunicatul IPJ Bistriţa-Năsăud.

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate 13 arme, din care trei aflate în circuitul ilegal, precum şi 123 de cartuşe pentru arme letale, deţinute ilegal.

Au mai fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o capcană pentru animale, o cameră video de vânătoare, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte pentru armă, 29 de trofee, telefoane mobile şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Zece persoane, cu vârste între 24 şi 56 de ani, au fost conduse la sediul IPJ Bistriţa-Năsăud, iar, după audieri, faţă de nouă dintre acestea a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore.

Persoanele reţinute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

La activităţi au participat luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Ordine Publică şi Serviciului Criminalistic, din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, Biroului de Investigaţii Criminale Bistriţa şi Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. 13 – 3 = 10. Adică în gașcă erau majoritatea vânători cu acte în regulă care în extrasezon se ocupau cu braconajul. Ca și înainte de 1989 și în prezent, majoritatea braconierilor sunt vânători. Ar fi intreresant de aflat câți băieți cu epoleți erau printre ei….

  2. Au introdus ilegal arme începând din 2017?