G4Media.ro

Biserica Ortodoxă se implică în combaterea traficului de persoane și distribuie credincioșilor…

Biserica Ortodoxă se implică în combaterea traficului de persoane și distribuie credincioșilor materiale informative. România, principalul ”exportator” de carne vie din UE

Biserica Ortodoxă din România a decis să se implice în combaterea traficului de persoane, un fenomen care a luat proporții de masă în ultimul deceniu și afectează mai cu seamă regiunile sărace din țară.

Astfel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (cea mai înaltă autoritate a Bisericii) a decis săptămâna aceasta să distribuie în parohii, către credincioși, materiale speciale pentru conștientizarea acestui fenomen și prevenirea traficului, potrivit unui comunicat oficial al instituției.

Sfântul Sinod a aprobat o solicitare a Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane în acest sens.

Raportul Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane, făcut public în luna iulie, arată că România este principalul rezervor din Europa pentru victimele traficului sexual și exploatarea prin muncă. Raportul mai arată că fetele instituționalizate în centre pentru persoanele cu dizabilități rămân vulnerabile, copiii romi sunt exploatați în cerșetorie.

Astfel, România rămâne pentru al treilea an consecutiv pe lista de supraveghere la nivelul 2, în țara noastră fenomenul traficului de persoane fiind cel mai accentuat din Europa, comparabil doar cu situația din Irlanda sau Belarus.

În categoria 3, cea mai problematică din raportul Departamentului de Stat, se află țări precum Rusia, China sau Cuba. (Sursa Foto: Facebook/ Catedrala Mitropolitana Sibiu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Se vede ca a ajuns PSD la guvernare. BOR incepe sa fie activa in directii agreate de guvernanti.

 2. Era si cazul sa se implice. Mai putina implicare spre deloc in politica, si cat mai multa in situatii din astea unde chiar ar putea ajuta la rezolvarea unor probleme chiar mari.

 3. BOR incearca sa-si cosmetizeze imaginea, dar nu va reusi niciodata sa iasa din categoria „pacostea poporului roman” pentru rolul ei in stagnarea noastra pe linia civilizatiei.

 4. Și PSD tot modernizează infrastructura de 30 de ani. Lăsați vrăjeala că nu vă mai crede nimeni.

 5. Cat timp nu se implica Justita si politia efectul net va fi zero.

 6. John, nu e ok niciun fel de îndoctrinare în școală să știi. Părinții sunt cei ce își educă copiii.

 7. Si stiu ce zic 😂 in liceul am reusit sa-l conving pe director să-l dea afară pe un preot pe vechi dogmatic care era vis urat la ora si ma nimerise și bine pe mine. 😂 Preotul din generală preda istoria creștinismului și ortodoxie, aia e altceva, ala din liceul habotnic îndoctrinare, el si pe vechi… Ca musulmanii, nevasta-sa mergea în urma lui pe strada cu capul în pământ. Si m-a nimerit pe mine. 😂

 8. Pai daca politistii primesc pensiile alea speciale „de mizerie”. Judecatorii la fel.
  40-50 de ani e varsta sa iesi la pensie? trebuie pe la 30 atunci o sa isi faca treaba.

 9. Intr-o tara capturata de mafie, biserica fara institutiile de impunere a legii nu va face nimic. Marele alb , si el parte din mafie o sa contribuie substantial la combaterea traficului de persoane :).

 10. Trafic de PERSOANE se zice în toate limbile. Doar românii zic extrem de urât „CARNE VIE”, un termen care cu siguranţă e inventat tocmai de traficanţi pentru a muşamaliza problema.