G4Media.ro

Biroul Electoral Central a decis că la toate operaţiunile din secţiile de…

Biroul Electoral Central a decis că la toate operaţiunile din secţiile de votare pot participa delegaţi ai formaţiunilor sau organizaţiilor minorităţilor care participă la alegeri, dar nu au reprezentanţi în birourile electorale ale secţiilor de vot

Biroul Electoral Central (BEC) a decis, marţi, că la toate operaţiunile din secţiile de votare pot participa delegaţi ai partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în secţiile de votare. Acreditarea acestor delegaţi se fac în baza unei cereri a preşedintelui filialei judeţene a fiecărei formaţiuni.

  • ”La toate operaţiunile efectuate de birourile lectorale ale secţiilor de votare pot asista delegaţi ai partidelor politice, alianţelor politice, aleianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în secţiile de votare”, a decis, marţi, BEC.

Acreditarea delegaţiilor se face de către birourile electorale de circumscripţie comunală orăşenească, municipală sau de sector, la cererea scrisă a conducerilor organizaţiilor judeţeme ale formaiunilor.

Cererile se fac cu cel puţin 2 zile înaintea alegerilor.

  • ”Partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în secţiile de votare pot nominaliza pentru o secţie de votare un singur reprezentant. (…) Documentul de acreditare permite titularului să asiste la operaţiunile electorale din ziua votării, începănd cu ora 6.00, şi terminând cu momentul încheierii şi semnării de cptre membrii biroului electoral al secţiei de votare a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votării n secţia respectivă”, se mai arată în decizia BEC.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. si v-ati gandit ca nu se putea ilustra stirea decat cu o poza cu unghii scarboase

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.