G4Media.ro

Biroul Aeroflot a fost percheziționat după ce un fost director și-a îndemnat…

Biroul Aeroflot a fost percheziționat după ce un fost director și-a îndemnat colegii să saboteze războiul Rusiei în Ucraina  / Directorul fugise în Israel și a scris un articol în Financial Times în care încuraja angajații să ia poziție

Agenții de securitate ruși au percheziționat biroul din Moscova al companiei aeriene emblematice Aeroflot, după ce un fost director executiv de top și-a îndemnat colegii să „saboteze” războiul Rusiei din Ucraina, relatează Moscow Times, citând presa oficială.

Ofițerii Serviciului Federal de Securitate (FSB) au confiscat marți documente și hard disk-uri la departamentul de marketing și strategie al Aeroflot, potrivit Baza, un canal de știri de pe Telegram despre care se crede că are legături în cadrul agențiilor de securitate din Rusia.

Departamentul era condus de directorul general adjunct Andrei Panov, care a anunțat în martie că a demisionat și a fugit în Israel din cauza opoziției sale față de invazia Rusiei în Ucraina. Marți, acesta a scris un articol în Financial Times în care își îndemna colegii care au rămas în Rusia să caute modalități subversive de a deraia efortul de război.

„Știu că este imposibil să fii un executiv de top și să te opui regimului politic și nu fac apel la martiri sau prizonieri politici. Dar vă puteți pensiona, puteți pleca și, chiar dacă niciuna dintre acestea nu este posibilă, există totuși lucruri pe care le puteți face”, a scris el.

„Poți sabota efortul de război, întârziind sau ignorând orice afacere sau contract care sprijină invazia militară sau propaganda rusă. Puteți să vă educați subordonații și să le spuneți clar că sunteți împotriva războiului. Puteți să ignorați paradele Z și să refuzați să vă trimiteți personalul să participe la ele și puteți striga cu voce tare despre dezastrul economic care crește cu fiecare nouă săptămână de conflict.”

Canalul de știri Baza a informat că sursele sale anonime au legat raidurile FSB de editorialul lui Panov. FSB și Aeroflot nu au comentat încă raportul lui Baza.

Agenții FSB ar fi fost „deosebit de interesați” de documente legate de Bain & Company, o firmă de consultanță Big Three, unde Panov a fost partener înainte de a se alătura Aeroflot în 2018. În anunțul de angajare, Aeroflot l-a creditat pe Panov pentru co-dezvoltarea unei strategii la Bain & Company pentru aproape dublarea capacității de pasageri a companiei aeriene de la 56 de milioane în 2018 la 90-100 de milioane în 2023.

Baza a raportat că Bain & Company a câștigat o licitație în 2019 pentru a moderniza strategiile de marketing la Aeroflot și la filialele sale Pobeda, Rossia Airlines și Aurora, cerând 194 de milioane de ruble (2,3 milioane de dolari) la un preț de pornire de 209,1 milioane de ruble (2,5 milioane de dolari).

Panov a ocupat funcția de editor financiar la cotidianul de afaceri rusesc Vedomosti – co-deținut de Financial Times și Dow Jones până în 2015 – înainte de a se alătura Bain & Company.

Baza a adăugat că angajații departamentului de marketing și strategie al Aeroflot au fost chemați la interogatoriu de către poliție, urmând ca miercuri să fie efectuate percheziții suplimentare.

Aeroflot a suspendat toate zborurile internaționale luna trecută, deoarece sancțiunile occidentale amenințau cu confiscarea aeronavelor comerciale închiriate din străinătate.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Propun Tovarășului omorârea stewardeselor! Pare înțelept! 👀

  2. Ce om curajos ! El fuge în Israel și de acolo îi îndeamnă pe angajații din Rusia să ia poziție !

  3. Ce noroc avem noi cu rusii care stiu toate si sunt specialisti in toate. Mai putin in razboi.