G4Media.ro

Birocrația în criză: Cozi la DSP București, zeci de persoane care au…

Birocrația în criză: Cozi la DSP București, zeci de persoane care au ieșit din izolare așteaptă adeverințele necesare pentru concediul medical / Ministerul Sănătății: DSP este suprasolicitată, certificatele medicale pot fi luate și de la medicii de familie

Zeci de persoane stau la coadă ore în șir la sediul Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Sectorul 2 al Capitalei, fără să poată păstra distanța de siguranță între ele. Oamenii se înghesuie la gardul instituției pentru a primi adeverințele de ieșire de la autoizolare.

Oamenii care se înghesuie pe trotuarul îngust din fața instituției se plâng că au contactat DSP pe mail sau telefonic și nimeni nu le răspunde, prin urmare au venit la fața locului. Care este cauza înghesuielii? Programul cu publicul al instituției este doar între orele 13 și 15, iar unii s-au așezat la coadă de la ora 11.00.

Coada nu scade deloc, pentru că doar din când în când iese câte un funcționar care le dă oamenilor actele peste gard. E vorba de cei întorși din străinătate de la muncă, fără simptome, care au fost plasați în izolare, conform regulilor. Adeverințele sunt necesare pentru concediul medical retroactiv care să justifice lipsa de la serviciu timp de 14 zile.

Purtătorul de cuvânt al  Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a admis că este o problemă la DSP București, cauzată de suprasolicitarea instituției, dar atrage atenția că oamenii își pot obține certificatele medicale și de la medicii de familie.

Numai astăzi în București, DSP a eliberat 400 de certificate medicale. Peste 5000 de adeverințe necesare ieșirii de la izolare și pentru obținerea concediului medical au fost eliberate în București de la începutul pandemiei.

Foto: G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

 1. Mai mariiti salariul de la 1000 euro cat au acum e prea putin pt 2 ore de program , luat din banii de autostrada si mai dati 500 euro in plus eventual si un spor de risc si ceva pensii speciale ca si dsp-istii sunt oameni.
  Ms,

  • Baaa, daca la ANAF nu poti sa-ti faci cont online fara sa te duci personal cu copia xerox de la buletin ce asteptari aveti de la DSP??!!?

 2. Raspandirea intentionata a bolilor e 5-15 ani de inchisoare acum nu?

  • Acum ar trebui facut reset total in functionarimea PSD analfabeta.
   Afara toti pana la unul! Adusi oameni buni din privat pe baza de concurs. Cei care sunt in somaj tehnic, etc.

  • Nucile, cine e profesionist nu e și nebun să intre în rahatul ăla, indiferent cât de bine plătit ar fi. Nu poți să stai între pile, idioți și incompetenți, dacă ești om normal ….deci ideea cu aducerea de profesioniști poți să o uiți.

 3. Si prostie si lipsa de respect.I as da afara imediat pe toti si i as pune si sub acuzare. Era o problema pe care un om o rezova maxim o ora in mod civilizat dar cred ca e si rea credinta.

 4. Ce bătaie de joc. Cine trebuie să intervină în situația asta?

  DSP Sector 2 ar trebui demis pentru lipsa de comunicare, organizare, pentru lipsa procedurilor şi pentru bătaia asta de joc.

 5. ACESTA E STATUL CRIMINAL CU ADEAVARAT FAT HIDOASA.
  Acesta e sistemul de EXTERMINARE practicat de tovarasul Tataru si clientela lui.

 6. daca nu le-a trecut prin cap pana acum , solutia ar fi sa trimita adeverinta pe telefon, nu mai e necesara deplasarea pana la sediul niciunui DSP.
  Problema cu DSP-urile care nu raspund nici la tel si nici la mail e valabila de la inceputul crizei, nu s-a facut nimic pana acum.

  • Adeverinta de la dsp se poate trimite in format electronic, atat dsp- pacient, cat si pacient- medic de familie
   Medicul de familie este obligat sa o aiba pentru eliberarea concediului medical si a avizului epidemiologic
   Frumos ar fi ca dsp-ul sa si raspunda la tel 🤔http://www.cnas.ro/post/type/local/comunicat-noile-prevederi-privind-modul-de-acordare-a-concediilor-medicale-au-intrat-in-vigoare.html

 7. Eu tot nu inteleg dece nu se desfiinteaza DSp-ul asta. Este un focar de lene, indolenta si incompententa. Acolo zac pana la pensie oameni ca nu se pricep la nimic .

 8. Poate din armatele alea care umplu ministerul Sănătății, CNAS…

 9. Hai sa rezolvam problema asta.
  Sa facem pasi catre debircceatizare. Sa fortam aceasta institutie sa comunice online. Sa primeasca si sa emita documente fara a pune oamenii sa se deplaseze. Certificatul poate fi pus pe un site securizat si ar putea fi accesat pe baza de parola trimisa beneficiarului. Sunt idei simple. Hai sa aratam ca nu suntem idioti.

 10. Adica Prostia romaneasca!

 11. De la medicul de familie doar asiguratii pot lua conecediu medical. Restul, neasiguratii, trebuie sa apeleze la DSP
  O informare inainte de a arunca pe piata „solutii”, nu cred ca ar strica. http://www.cnas.ro/post/type/local/comunicat-noile-prevederi-privind-modul-de-acordare-a-concediilor-medicale-au-intrat-in-vigoare.html

  • Foarte bună observația!

   De asemenea, medicii de familie completează acel concediu medical în baza unei boli, afecțiuni. Acel certificat de izolare, ieşire din comunitate (sau cum se numeşte) se emite de către DSP. În timpul ăsta, ei sunt nevoiți să facă un test, dacă nu de covid, atunci de gripă. Datoria omului e să se izoleze, indiferent dacă are sau nu simptome. Dar dacă nu ai simptome ce faci, mergi la medicul de familie şi îi spui să-ți emită concediu medical pentru că tu ai stat acasă 14 zile? Păi, ce convenabil, să vedem cine, cum, în ce condiții se bagă în asta…

   De asemenea, am înțeles că după 14 zile se emite acel certificat de reintrare în comunitate, (sau cum se numeşte) în funcție de rezultatul testului. Adică oamenii nu merg să-şi ia un document că aşa vor ei, sunt nişte proceduri, nişte declarații care trebuie date.

   Informațiile astea le am de la medicul meu de familie, deci nu sunt oficial verificate, am doar încredere în el şi în profesionalismul lui. Am fost răcită la început de martie, şi după cum se bine ştie, DSP nu a fost de găsit în niciun fel încă de atunci. Am rezolvat situația cu concediul medical…

 12. O institutie profund disfunctionala dintotdeauna este acum de prima importanta… zdruncinarea cutumelor si tentaculelor dsp este esentiala (daca fara impact acum, poate, macar pentru ce ne asteapta). Rugam oficialii ministerului sanatatii sa faca sugestii populatiei, ulterior comunicarii oficiale catre partile implicate, intrucat momentan, singura comunicare oficiala este ca medicii de familie sa elibereze aviz epidemiologic (si) concediu medical in urma adeverintei de la dsp( fie ea si in format electronic). In plus, aceste avize ar fi eliberate, eliminand dsp din ecuatie, strict in baza declaratiei pe proprie raspundere, fara ancheta epidemiologica, cu risc epidemiologic suplimentar asumat de cine?! http://www.cnas.ro/post/type/local/comunicat-noile-prevederi-privind-modul-de-acordare-a-concediilor-medicale-au-intrat-in-vigoare.html

 13. HAOS!
  Unde-s polițiștii și jandarmii cu carnetele de procese verbale pentru amenzi?
  Sau legea se respecta, ca de obicei, selectiv sau din doi în doi?!
  Guvernul a cam scăpat haturile din mana și la disperare face prostii una după alta.
  PNL pierde zilnic din încredere și nu-l vad bine la alegeri, mai ales ca le-a amânat numai bine pentru a avea timp de eroare masiva.

 14. Aceasta institutie ar trebuie acuzata de zadarnicirea raspandirii virusului. Medicii de familie nu elibereaza certificat medical fara adeverinta de la DSP.