G4Media.ro

Bill Gates: Spre deosebire de Elon Musk, nu sunt interesat de Marte…

Bill Gates: Spre deosebire de Elon Musk, nu sunt interesat de Marte / Gates ar cheltui mai degrabă bani pentru vaccinuri împotriva pojarului decât pentru a călători în spaţiu cu o rachetă

Spre deosebire de directorul general al Tesla, Elon Musk, şi de şeful Amazon, Jeff Bezos, Bill Gates afirmă că nu este interesat să trimită oameni în spaţiu, transmite CNBC, preluat de News.ro.

”Este important de spus că ceea ce a făcut Elon cu Tesla este una dintre cele mai mari contribuţii făcute vreodată în legătură cu schimbările climatice. Ştiţi, nu este o idee bună ca Elon să fie subestimat”, a declarat Gates pentru podcastul ”Sway” al Karei Swisher, adăugâbd însă că el nu este o persoană ”interesată de Marte” şi că nu crede că ”rachetele sunt o soluţie”.

Co-fondatorul Microsoft, care are în prezent o avere de peste 130 de milioane de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor, a afirmat în interviu că trebuie să ne concentrăm pe unele dintre cele mai mari probleme de schimbare a climei, aici, pe Pământ.

Gates a spus că companii cum este Tesla fac o muncă extraordinară ”cu lucrurile uşoare, cum sunt vehiculele de pasageri”, dar că trebuie să abordăm alte industrii pentru a face o diferenţă mai mare în schimbările climatice.

”Nu facem suficient de mult în privinţa lucrurilor grele: oţel, ciment, carne. Şi, din păcate, lucrurile la care se gândesc oamenii – electricitatea, vehiculele de pasageri – sunt o treime din problemă. Trebuie să ne ocupăm de două treimi. Dacă dacă toţi dăm atenţie datelor pe termen scurt…..vom pierde ceea ce contează pe termen lung, problemele grele”, a arătat acesta.

Gates a mai spus că ar cheltui mai degrabă bani pentru vaccinuri împotriva pojarului decât pentru a călători în spaţiu cu o rachetă.

”Nu voi plăti o mulţime de bani pentru că fundaţia mea poate cumpăra vaccinuri pentru pojar şi să salveze o viaţă pentru 1.000 de dolari. Aşa că, orice aş face, mă gândesc întodeauna, OK, aş putea cheltui acea mie de dolari cumpărând vaccinuri pentru pojar”, a explicat acesta.

Sursa: News.ro

Sursa foto: Bill Gates / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Bravo tie. De aia e bine sa fie mai multi bogati care sa-si parieze banii pe subiecte diferite. Asa evolueaza lumea. Poate e interesat si Bezos de ceva revolutionar cum ar fi un sistem de reciclare al apei folosita in industrie. Nu e numai Co2 o problema ci si consumul si poluarea halucinanta a apei…

  2. Se fac mai mulți bani din vaccinuri si din pojar decat din rachete in spatiu. Nu-i asa domnul „Portzi”?

  3. Bill Gates are 130 MILIOANE de dolari ? Ridicol ! Vă rog să corectați !

  4. Să punem la punct niște cifre : După datele furnizate în lunai Ianuarie a.c. de Bloomberg’s Billionaire Index, în anul 2020 existau în lume un număr de 2095 miliardari ( în dolari americani, bineințeles ) cu o bogăție estimată de cca. 8000 de miliarde de dolari. Dintre aceștia, primii 10 posedă suma de 1128,5 miliarde de dolari. Paradoxal și între miliardari există diferențe uriașe, deoarece primii zece reprezintă mai puțin de 0,5 % din totalul miliardarilor, iar bogăția lor reprezintă peste 14 % din 8000 de miliarde dolari. După Bloomberg, Bill Gates posedă 132 miliarde de dolari. Evident, datorită prezenței masive a acestor oameni pe piața de capital și bogăția lor fluctuează.

  5. probabil ca fundatia lui care primeste banii lui, nu are competente asa de dezvoltata, se limiteaza la lucruri mai lumesti, wc-uri pt lumea a 3-a, vaccinuri pentru astra zeneca

  6. Gates nu cheltuie niciodata, Gates investeste. Pasiunea lui Gates nu e Marte ci facerea de bani (de fapt cred ca si Musk are aceeasi pasiune, doar ca invelita altfel).

  7. Exista Musk si … restul lumii.
    Ar trebui sa construiasca o tara dupa viziunea sa. Probabil ca o va face in spatiu, eventual pe Marte.

  8. Pariu ca ajung la un numitor comun..unul poate convinge martienii sa se vaccineze de boala scobitului în nas..celălalt poate produce vaccinul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.