G4Media.ro

Bilanțul vaccinărilor anti-COVID va fi raportat săptămânal de către Institutul Național de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Bilanțul vaccinărilor anti-COVID va fi raportat săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, începând de săptămâna viitoare

Bilanțul vaccinărilor anti-COVID va fi raportat săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, începând de săptămâna viitoare, anunță, joi, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV).

Până acum, raportarea era făcută zilnic de CNCAV.

Decizia a fost luată „având în vedere dinamica pandemiei pe teritoriul României și ținând cont de contextul general actual, odată cu asigurarea tranziției activității Comitetului Național de Coordonare a Activităților către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății desfășurat prin cabinetele medicilor de familie”.

„Săptămâna aceasta este ultima în care datele despre vaccinarea împotriva COVID-19 se realizează zilnic. Începând de luni, 14 martie a.c., datele privind vaccinarea persoanelor din România vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Această măsură face parte din Planul tranziției activității de vaccinare împotriva COVID-19 de tip campanie către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății. Se vor asigura în continuare operațiunile logistice și de depozitare și se va urmări identificarea celor mai bune soluții de trecere la Ministerul Sănătății a responsabilității privind vaccinarea populației împotriva COVID-19”, se arată în comunicatul CNCAV.

Potrivit sursei citate, în perioada următoare, se vor derula acțiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual și al activităților nemedicale desfășurate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, conform reglementărilor stabilite prin decizia de înființare, inclusiv prin preluarea de către instituțiile implicate în continuare a responsabilității asigurării operațiunilor logistice și de depozitare.

Acest proces, care se va desfășura pe parcursul următoarelor săptămâni, va urmări identificarea soluțiilor optime, astfel încât vaccinarea populației împotriva COVID-19 să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiții, într-un mediu sigur, susținut de profesionalismul personalului medical, precizează CNCAV.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Asta ca sa para mai multe…

  • E singurul motiv !

  • Intr-un an, in Romania s-au facut16,7 milioane de vaccinuri, iar 8 milioane de oameni s-au vaccinat cu schema completa. Asta inseamna 40 la suta. Poate vi se pare putin , dar nu este, raportat la 2 la suta aderenta la vaccinuri in general, cat era inainte de pandemie.

  • De obicei il contrazic pe Draggy, dar aici nu am ce sa mai spun. Campania de vaccinare a fost un succes rasunator. Iar cifra de 41% cred ca este gresita, real este cu mult mai mult. Tu nu vezi ca zilnic se vaccineaza 2-300 de.persoane? Cat de orb sa fii sa refuzi REALITATEA?

  • Imi cer scuze ca am uitat sa mentionez ca succesul se datoreaza unor oameni extrem de competenti precum Draggy. 👍👍👍

 2. „Bilanțul șoșoloncilor“

  • „Bilanțul vaccinărilor anti-COVID va fi raportat săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică”. Aici iti dau perfecta dreptate, doar șoșoloncii se mai vaccineaza ✌

  • Va pare rau ca sunt mai putini care se vaccineaza, dl. Motz? De ce, ca nu mai aveti material de propaganda sub acoperire, dictatura medicala, imputinarea oamenilor, oculta mondiala, contractele ursulei si celelalte bazaconii?