G4Media.ro

Bilanțul deceselor în urma cutremurului devastator din Maroc a urcat la aproape…

Sursa foto: captură video

Bilanțul deceselor în urma cutremurului devastator din Maroc a urcat la aproape 2.700

Bilanţul provizoriu al cutremurului violent care a lovit vineri o regiune situată la sud-vest de oraşul Marrakesh din Maroc a crescut la aproape 2.700 de decese, a anunţat luni Ministerul de Interne, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Cutremurul, cu cele mai multe victime produs în Maroc în ultimele şase decenii, a devastat vineri seara sate întregi, provocând moartea a 2.681 de persoane şi rănirea altor 2.501, potrivit ultimului bilanţ oficial publicat luni.

Marocul a anunţat duminică seara că a acceptat oferte de ajutor din partea a patru ţări pentru a trimite echipe de căutare şi salvare: Spania, Marea Britanie, Qatar şi Emiratele Arabe Unite.

Potrivit corespondenţilor AFP, echipe de salvatori din Spania erau prezente în două localităţi afectate de cutremur la sud de Marrakech, Talat Nyaqoub şi Amizmiz.

În Talat Nyaqoub, au fost trimise 12 ambulanţe, câteva zeci de maşini 4×4 ale armatei şi jandarmeria. Aproximativ o sută de salvatori marocani sunt coordonaţi de către superiorii lor înainte de a începe operaţiunile de căutare în sat.

În apropiere, o echipă de 30 de pompieri spanioli, un medic, o asistentă şi doi tehnicieni se coordonează cu autorităţile marocane pentru a începe săpăturile în căutarea victimelor.

În Marrakesh, pe bulevardul Mohammed VI, zeci de oameni au petrecut încă o noapte sub cerul liber, întinşi pe spaţiul verde din centrul oraşului sau lângă maşinile lor aflate în parcări.

În regiunea devastată, salvatori, voluntari şi membri ai forţelor armate depun eforturi pentru a găsi supravieţuitori şi pentru a scoate cadavre de sub dărâmături, mai ales în satele din provincia Al-Haouz, epicentrul cutremurului.

Seismul cu magnitudinea 7, potrivit Centrului Marocan pentru Cercetare Ştiinţifică şi Tehnică (6,8, conform Serviciului Seismologic American) este cel mai puternic cutremur măsurat vreodată în Maroc.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...