G4Media.ro

Biden obţine o victorie în New Hampshire, în care nu a făcut…

Sursa foto: ROBERTO SCHMIDT / AFP

Biden obţine o victorie în New Hampshire, în care nu a făcut campanie şi nu a apărut pe buletinele de vot

Preşedintele american Joe Biden a obţinut o victorie în alegerile primare din New Hampshire, în care nu a făcut deloc campanie şi în care numele nu i-a apărut pe buletinele scrutinului de marţi, scrie presa americană, transmite News.ro.

”În pofida absenţei preşedintelui Biden pe buletinele de vot, locuitorii din Granite State s-au dus în masă la secţiile de votare pentru a susţine munca incredibilă a administraţiei Biden-Harris”, anunţă liderul Partidului Democrat în New Hampshire Ray Buckley.

Joe Biden a boicotat alegerile primare democrate din acest stat, din cauza unui conflict cu filiala partidului.

Publicitate electorală

El cerea o schimbare a ordiniistatelor care organizează primarele, în contextul în care New Hampshire este – de 123 de ani – ”first-in-the-nation primary”.

Preşedintele democrat pleda ca primul scrutin al primarelor democrate să aibă loc în South Carolina, cu o populaţie mai diversă, ceea ce le-ar fi permis afroamericanilor, mai favorabili lui Joe Biden, să se exprime mai devreme.

Până la urmă, New Hampshire a refuzat să-şi cedeze locul, iar Joe Biden a decis să boicoteze alegerile primare şi să apară pe buletinele de vot pentru prima oară în South Carolina, la 3 februarie.

Partidul Democrat a prevăzut ca alegătorii să scrie pe buletine numele lui Joe Biden – ”write-in” -, deoarece unul dintre contracandidaţi – Marianne Williamson sau Dean Phillips – ar fi putut obţine o victorie.

Joe Biden vrea să se concentreze asupra alegerilor generale din noiembrie, în care urmează să-l înfrunte, mai puţin în cazul vreunei surprize, predecesorul său Donald Trump.

DISCURS PRIVIND AVORTUL ÎNTRERUPT DE SUSŢINĂTORI AI PALESTINIENILOR

Joe Biden, care candidează la al doilea mandat, a fost întrerupr în mai multe rânduri, marţi, de către manifestanţi care şi-au exprimat gălăgios susţinerea faţă de palestinieni în Războiul din Fâşia Gaza, în timpul unui discurs de campanie pe tema dreptului la avort.

”Va dura un moment. Au prevăzut totul”, a reacţionat democratul în vârstă de 81 de ani, care s-a oprit în mai multe rânduri, în timp ce publicul scanda ”Încă patru ani!” sau ”Hai Joe!” pentru a acoperi manifestanţii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...