G4Media.ro

Biden: Încheiem o „perioadă de război neîncetat” pentru o „nouă eră a…

Biden: Încheiem o „perioadă de război neîncetat” pentru o „nouă eră a diplomației neobosite”

În primul său discurs adresat Adunării Generale a Națiunilor Unite, președintele Biden a declarat că Statele Unite privesc către o „eră a diplomației” în loc să „continue să lupte împotriva războaielor din trecut”.

Biden a spus că lumea este la „un punct de inflexiune din istorie”: „În loc să continuăm să luptăm împotriva războaielor din trecut, ne fixăm ochii asupra dedicării resurselor noastre provocărilor care dețin cheile viitorului nostru colectiv. Încetarea acestei pandemii, abordarea crizei climatice, gestionarea schimbărilor din dinamica puterii globale, modelarea regulilor lumii cu privire la probleme vitale precum comerțul, ciberneticul și tehnologiile emergente și confruntarea cu amenințarea terorismului așa cum este astăzi”, a declarat Biden liderilor globali.

„Am încheiat 20 de ani de conflict în Afganistan și, pe măsură ce închidem această perioadă de război neîncetat, deschidem o nouă eră a diplomației neîncetate, a utilizării puterii ajutorului nostru pentru dezvoltare pentru a investi în noi modalități de a crește nivelul de trai al oamenilor din întreaga lume, de a reînnoi și apăra democrația, de a demonstra că, indiferent cât de provocatoare sau cât de complexe sunt problemele cu care ne vom confrunta, guvernarea de către și pentru oameni este în continuare cel mai bun mod de a conduce pentru toți oamenii noștri”, a spus liderul de la Casa Albă.

Ultimele trupe americane au părăsit Afganistanul la sfârșitul lunii august. În acest context, președintele SUA a declarat că accentul se va îndrepta spre regiunea indo-Pacifică și a promis să colaboreze cu aliații și ONU.

„Și în timp ce Statele Unite ne îndreaptă atenția către prioritățile și regiunile lumii precum Indo-Pacific, care sunt cele mai importante astăzi și mâine, vom face acest lucru cu aliații și partenerii noștri prin cooperare și instituții multilaterale precum Organizația Națiunilor Unite pentru a ne amplifica puterea și viteza colectivă, progresul pentru a face față acestor provocări globale”, a mai precizat Joe Biden.

sursa foto: Facebook/ US Army

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. bideu nu stie pe ce planeta este

  2. TRUMP A CASTIGAT!!

  3. Încheiați o perioadă de războaie pentru că nu mai aveți bani. Adică exact ce spunea Trump. Nu-i bai, o să le înceapă Ursula Von ca să rămână și Europa fără bani și să apară Vonii ca stăpâni salvatori. Îmi aduc aminte când Merkel propunea în criza din 2010 ca Europa să-și facă banca ei. Adică un alt FMI.

  4. Democratii sinoptic razboaiele externe sa aibă timp de războaie interne cu Antifa si BLM la pupitru, dând foc la orașe unul după unul călcând in picioare orice legi si ordine. Apoi mai e armata de invadatori de la granița cu Mexic, milioane intrând ilegal doar anul acesta in timp ce moșul sclerozat a închis granița cu Canada sa nu le dea canadienii Covid. Dar zecile de mii de haitiani nevaccinați si purtători de Covid sunt primiți cu covorul roșu pebtru ca vor fi viitorii votanți ai comuniștilor care distrug America.

  5. V-ați oprit pentru că nu au mai ‘pompat’ producătorii de armament și ‘petrolistii’, principalii sponsori ai campaniilor prezidențiale Cum senilul Bideu nu le reprezintă în nici un fel interesele (păpușării lui sunt in dezacord cu sponsorii) s-a ajuns la ‘era diplomatiei’. Toate bune până la următoarele alegeri ,când în campanie se vor stabili noi strategii post electorale : noi și consistente comenzi de armament, avioane și nave ,ieftinire (la nivel declarativ) al petrolului și deschiderea unor noi ‘spații’ pentru ‘testarea’ armamentului și alte asemenea măgarii ‘democratice’.