G4Media.ro

Biden îl critică pe Putin în timp ce anunță 500 de noi…

Sursa foto: Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Biden îl critică pe Putin în timp ce anunță 500 de noi sancțiuni împotriva Rusiei, pentru moartea lui Navalnîi, cu ocazia împlinirii a doi ani de război în Ucraina

Președintele american Joe Biden a marcat vineri, într-o lungă declarație, împlinirea a doi ani de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, criticând „atacul vicios al președintelui Vladimir Putin împotriva Ucrainei” și anunțând o nouă tranșă de 500 sancțiuni împotriva Rusiei pentru moartea opozantului rus Alexei Navalnîi și pentru continuarea campaniei sale militare, relatează CNN.

„Aceste sancțiuni vor viza persoanele care au legătură cu încarcerarea lui Navalnîi, precum și sectorul financiar al Rusiei, baza industrială de apărare, rețelele de achiziții și evazioniștii de sancțiuni de pe mai multe continente”, a declarat Biden. „Ele se vor asigura că Putin plătește un preț și mai mare pentru agresiunea sa în străinătate și represiunea de acasă”.

De asemenea, președintele a repetat apelurile sale către Congres pentru a aproba suplimentul de securitate națională al administrației sale, care a trecut de Senat, dar care rămâne blocat în Camera Reprezentanților.

„Acest proiect de lege oferă finanțare urgentă pentru Ucraina. De asemenea, investește în propria bază industrială de apărare a Americii. A trecut cu o majoritate covârșitoare în Senat și nu există nicio îndoială că, dacă președintele Camerei ar convoca un vot, ar trece rapid”, a scris el.

„Congresul știe că, prin susținerea acestui proiect de lege, putem consolida securitatea în Europa, ne putem consolida securitatea acasă și îi putem ține piept lui Putin. Opoziția față de acest proiect de lege nu face decât să-i facă jocul”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Biden va câștiga alegerile prezidențiale!

  2. Tătăiță cred că sancțiunile astea sunt vorbe goale.
    Petrolul, gazele, cerealele, turiștii, sportivii, milionarii ruși „circulă”
    prin toată lumea. Bla, bla, bla…Nu sunteți buni decât de lătrat.