G4Media.ro

Biden a discutat cu Netanyahu despre „necesitatea absolută de a proteja civilii…

Captura X

Biden a discutat cu Netanyahu despre „necesitatea absolută de a proteja civilii din Gaza şi de a separa populaţia civilă de Hamas”

Preşedintele american Joe Biden i-a spus joi premierului israelian Benjamin Netanyahu că este esenţial să fie protejaţi civilii în timp ce au loc lupte urbane violente în şi în jurul celor mai mari oraşe din Gaza, a indicat Casa Albă, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Preşedintele a insistat asupra necesităţii absolute de a-i proteja pe civili şi de a separa populaţia civilă de Hamas, în special prin coridoare care să le permită oamenilor să se deplaseze în deplină securitate în afara zonelor de luptă delimitate”, a indicat Casa Albă într-un comunicat.

În prima sa convorbire cu Netanyahu din 26 noiembrie, preşedintele a insistat asupra faptului că „trebuie autorizat un ajutor mult mai important”, a adăugat Casa Albă.

Statele Unite susţin pe deplin Israelul de la atacul sângeros lansat de Hamas la 7 octombrie şi în cursul căruia au fost ucise 1.200 de persoane, potrivit autorităţilor israeliene.

Dar administraţia Biden este din ce în ce mai preocupată public de consecinţele asupra civililor ale ripostei israeliene în Fâşia Gaza, bombardată şi asediată de câteva săptămâni şi unde secretarul general al ONU Antonio Guterres se teme că va fi o ” prăbuşire totală a ordinii publice”.

Ministerul Sănătăţii din Gaza condus de Hamas susţine că riposta israeliană s-a soldat cu peste 17.000 de morţi, marea majoritate dintre aceştia fiind femei, copii şi adolescenţi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...