G4Media.ro

Biden a aprobat încă din prima zi de mandat mai multe solicitări…

Biden a aprobat încă din prima zi de mandat mai multe solicitări ale comunității LGBT+

Pronumele cu gen neutru pot fi de acum înainte selectate de persoanele care contactează guvernul american, după ce Joe Biden a semnat în prima zi a mandatului său de preşedinte al SUA mai multe ordine executive, printre care şi unul împotriva discriminării persoanelor LGBT+, relatează Agepres, conform Reuters.

Cei care se identifică drept persoane ”non-binare”, adică nu se consideră nici bărbat, nici femeie, pot începând de joi să selecteze titlul ‘Mx’ pe pagina de contact a website-ului Casei Albe, unde a fost adăugată şi o listă derulantă cu pronume, inclusiv ”ei” (they/them).

Această decizie marcheză şi o schimbare faţă de administraţia preşedintelui Donald Trump, care le-a interzis persoanelor transgender să se înroleze în armată şi a emis dispoziţii care subliniază importanţa sexului biologic în faţa identităţii de gen.

Susţinătorii LGBT+ au primit favorabil noua abordare promovată de preşedintele Biden. ”În prima zi, administraţia Biden a luat imediat măsuri pentru a include în discuţie persoanele trans, non-binare şi nonconforme genului”, spune Kate Ellis, care conduce grupul GLAAD de susţinere a comunităţii LGBT+. ”Cercetările au arătat că recunoaşterea şi respectarea pronumelor noastre pot face diferenţa pentru sănătatea şi bunăstarea noastră – mai ales în cazul tinerilor LGBTQ”, susţine Ellis.

În sprijinul acestei opinii, un studiu al grupului The Trevor Project, realizat pe un eşantion de 40.000 de persoane LGBT+ cu vârste cuprinse între 13 şi 24 de ani, susţine că 28% dintre cei care au spus că nimeni nu a dorit să le folosească pronumele alese de ei au încercat să se sinucidă anul trecut, faţă de 12% dintre aceia care spun că cei mai mulţi le-au folosit acele pronume.

Preşedintele Biden a mai semnat în prima zi de mandat şi un ordin executiv care stabileşte că agenţiile federale ale SUA nu trebuie să discrimineze pe baza orientării sexuale sau a identităţii de gen. ”Copiii trebuie să poată învăţa fără teama de a li se refuza accesul la toaletele publice, vestiare sau sporturi şcolare”, se menţionează în ordinul semnat de noul preşedinte al SUA. La rândul lor, ”adulţii trebuie să poată să-şi câştige traiul şi să-şi urmeze vocaţia ştiind că nu vor fi concediaţi, retrogradaţi sau trataţi necorespunzător pentru că merg acasă împreună cu cineva anume sau pentru că modul în care se îmbracă nu este conform stereotipurilor bazate pe sex”, spune acelaşi ordin.

De altfel, în timpul campaniei electorale Biden a publicat o lungă listă cu revendicări ale LGBT+ pe care a promis că le va pune în aplicare şi a spus de asemenea că în primele 100 de zile de mandat doreşte să adopte legislaţia ”Equality Act”, care va incrimina discriminarea persoanelor LGBT+, relatează Agerpres.

Sursa foto: Facebook/ Joe Biden

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

27 comentarii

 1. De pe Wikipedia: „The Defense of Marriage Act (DOMA) is a United States federal law passed by the 104th United States Congress and signed into law by President Bill Clinton. It defines marriage for federal purposes as the union of one man and one woman. The bill moved through Congress on a legislative fast track and met with overwhelming approval in both houses of the Republican-controlled Congress. On July 12, 1996, with only 65 Democrats and then Rep. Bernie Sanders and Rep. Steve Gunderson, in opposition, 342 members of the U.S. House of Representatives—224 Republicans and 118 Democrats—voted to pass DOMA. Then, on September 10, 1996, 84 Senators—a majority of the Democratic Senators and all of the Republicans—voted in favor of DOMA. Democratic Senators voted for the bill 32 to 14 (with Pryor of Arkansas absent), and Democratic Representatives voted for it 118 to 65, with 15 not participating.” Desigur, Bdeu a votat pentru casatorii exclusiv heterosexuale.

  Dam cuvantul maestrului Orwell:
  „Mesajele primite de el se referă la nişte articole sau ştiri despre care se consideră, dintr- un motiv sau altul, că este necesar să fie modificate – sau „rectificate”, cum se spune în mod oficial. De exemplu, din numărul din 17 martie al ziarului Times, aflai că, în discursul din ziua precedentă, Fratele cel Mare anticipase că frontul din sudul Indiei avea să rămână calm, dar şi că o ofensivă eurasiană avea să fie lansată în scurt timp în nordul Africii, în realitate, însă, comandamentul suprem eurasian a lansat ofensiva în sudul Indiei şi a lăsat în pace nordul Africii. Prin urmare, este necesar să fie rescris un pasaj din discursul Fratelui cel Mare, în aşa fel, încât acesta să anticipeze chiar ceea ce s-a întâmplat.
  De fapt, se gândeşte el în timp ce ajustează cifrele Ministerului Abundenţei, nici măcar nu este vorba de o falsificare: înlocuieşte, pur şi simplu, o aberaţie cu alta. Cea mai mare parte a materialului cu care lucrează nu are nici un fel de legătură cu nimic din lumea reală, nici măcar acel gen de legătură pe care o conţine o minciună sfruntată. Statisticile sunt la fel de fanteziste în versiunea lor originală, cum sunt şi în versiunea aşa-zis rectificată. De multe ori, se presupune că sunt compuse din cap. De exemplu, previziunile Ministerului Abundenţei estimaseră producţia de ghete în trimestrul respectiv la o sută patruzeci şi cinci de milioane de perechi. Producţia reală este dată ca fiind de şaizeci şi două de milioane. Cu toate astea, rescriind previziunile, Winston coboară cifra la cincizeci şi şapte de milioane, pentru a lăsa loc obişnuitei pretenţii că planul a fost depăşit. Oricum, şaizeci şi două de milioane nu este cu nimic mai aproape de realitate nici decât cincizeci şi şapte de milioane, şi nici decât o sută patruzeci şi cinci de milioane. Mai mult ca sigur că nu s-a produs nici măcar o singură gheată. Adică, de fapt, cel mai sigur este că nimeni nu ştie cu siguranţă câte anume s-au produs, şi nici nu are nici o importanţă. Tot ce ştii este că în fiecare trimestru se produc cantităţi astronomice de ghete pe hârtie, în timp ce jumătate, poate, din populaţia Oceaniei umblă desculţă. Şi la fel se întâmpla cu fiecare categorie de produse şi cu toate faptele scrise, mari sau mici. Totul se topeşte într-o lume neguroasă unde, în cele din urmă, până şi anul devine incert. ”

  Era impotriva, dar era pentru. Inchidea negrii si ii iubea. Aia nu e cocaina.

  • „nothing to worry about” adica: nu-ti bate capu’ , cum ar zice „big brother”.
   Noua revolutie culturala a inceput… oficial!

 2. Antidemocratia inseamna impunerea majoritarilor decizia minoritatii Indiferent de tipul minoritatii.
  Prin comparatie, democratia insemna ca votul majoritatii impune minoritatii.
  Niciuna nu e perfecta si vor fi nemultumiti in amindoua cazurile. Insa in democratie sufera cei mai putini.

  • @Tudor – sau o singura buda, la care merge toata lumea, indiferent de sex/gen. Cum de altfel se si intampla in localurile de mici dimensiuni, sau in firmele mai mici. Exista o baie si aia e, merge toata lumea, nu pateste nimeni nimic.

  • In democrație nu se impune orice de către majoritate, fiindcă ajungi în situația clară în care 2 lupi și o oaie votează ce se maninca la cină.
   In democrație se respectă minoritățile și se negociază. Aia cu impunerea se numește autocrație, comunism, monarhie și mai sunt mte, mai nou e interpretarea democrației de către liberali, care sunt de fapt lupii ore puțin educați.

 3. Gataaaa … , toalete unisex in școli !
  Băieți, am învins !

  • intreb si io, sunt efectiv curios si atat : indiferent cum te raportezi la minoritarii astia indecisi ce sunt, care e problema ta ca mai apare o buda in plus ? esti / ai un copil atat de usor de influentat incat imediat ce apare buda aia in scoala, te simti obligat sa intri ?

  • Daca eu am o fetita de 10 ani la scoala, iar in toaleta unde merge ea sa faca pisu la scoala intra un mascul de 16 ani care se identifica a fi fata, vrei sa nu am nici un fel de ganduri privind intimitatea si siguranta? Totul e ok, nu?

   Amice, asta e ok pe planeta voastra paralela. O sa-mi spui ca acel fata n-are nici un gand necurat, ca el e fata. Hai sa fim seriosi. N-are ce cauta acolo, iar el e un baiat, nu o ea.

  • Că în loc să investesc într-o școală mai buna sau in training pentru profesori, fac toalete pentru oamenii cu probleme.

   In America ajungi la faliment dacă ai nevoie de operatie chirurgicala dar aparent nu aia e problema lor.

  • Pentru Mircea, de mai jos…
   Iti explic in termeni simplu care e problema.
   Sa zicem ca tu ai un ra*at de bar cu 2 mese si un angajat. Legea te va obliga sa faci la inceput 1 toaleta in plus, apoi vo 72, cate genuri imaginare au fost omologate prin NY.
   Si problema mai e urmatoarea: fiica-ta se duce la scoala, intra in toaleta fetelor. Dar ce sa vezi, hopaaaa, un baiat cu par pe buci intra si el, scoate furtunelu si se pi*a acolo in cabina cu fiica-ta, pentru ca el se pretinde femeie, si nu ai cum sa ii interzici acest drept, nu ?
   Si problema mai e si urmatoarea: cand te duci la dus dupa ce iesi de la piscina, ce esti prost nenica sa mergi la barbati ??? Sincer, esti prost ? Nu nene, te duci la femei, ca si tu esti gender fluid, sau gender gazos. Ai intrat barbat in bazin, si acum, surpriza, ai iesit femeie !! Cine sunt aia sa iti zica ca nu esti tu femeie ??
   Intelegi ? si astea nu sunt exemple fictive, sunt provocari din astea cat cuprinde prin tarile care au adoptat dementa asta de ideologie de gen…

 4. Astea sunt prioritatile democratilor, nu? Conservatorii americani stiau ca asa va face Biden, de asta s au agitat atat in alegerile astea.

 5. Le-a aruncat o ciozvarta si dezaxatilor lol.
  Este de mult incriminata discriminarea pe baza de orientare sexuala, dar deja se ajunge la limita penibilului, ajung sa fie discriminate persoanele fara tulburari.
  Se vor lasa de sport femeile, mai ales de alea de contact, ce naiba sa mai faci cand intri in ring si descoperi ca pe „adversara” o chema Alex si acum isi spune Sanda Lungu.

  • Armata anericana demonstreaza cat de mult apreciaza caravana prezidentiala Biden, insai pe noul presedinte:
   https://mobile.twitter.com/InesdLC/status/1351915427589455872

  • Ok dar exemplul pe care il dai nu pare a fi inclus in masurile astea.

   Daca ar fi inclus ar fi prima masura a lui Biden la care personal as fi categoric impotriva – si probabil majoritatea americanilor incluzand democratii.

   Transsexualii nu au ce cauta in competitii sportive destinate femeilor si cu atat mai mult in sporturile de contact.

   A fost nu de mult un episod South Park exact cu scenariul asta, iar ‘sportiva’ era o parodie a unui wrestler celebru, Macho Man Randy Savage.

  • @ 3 50

   bre, daca nu stii, nu te baga in discutie

   Transgender athletes rob girls of the chance to compete fairly

   Transgender athletes don’t belong in girls’ sports. Let my daughter compete fairly.

   If boys identifying as girls left your daughter a spectator in her own sport, wouldn’t you speak up?

   Bianca Stanescu | Opinion contributor

   Over the past few years, athletes, coaches and parents have been watching in disbelief as

   girls are being replaced on the winner’s podium

   by boys who identify

   as girls at all levels of competition

  • ”Copiii trebuie să poată învăţa fără teama de a li se refuza accesul la toaletele publice, vestiare sau sporturi şcolare”, se menţionează în ordinul semnat de noul preşedinte al SUA.
   Daca vrei sa cauti, poti gasi exemple cu „o doamna” care a doborat toate recordurile la weightlifting, categoria femei. Anii trecuti am citit de „o liceana” campioana la wrestling si mai sunt o gramada de exemple de genul.

 6. Treaba-i simpla! Ca sa le dea lor, n-a luat nimic de la mine!

 7. Acum câteva zile eram mistocarit pentru ca am spus pe sait ca în prima zi vor da legi cu buda comuna și ca o „ea” va avea o funcție mare în guvern. Abia aștept sa ne viziteze „tipa” și să-i pupe Cioloș „manuta”.Chestiile astea au rol de simbol. Lenin a dat în primele zile legi lgbt și liber la avort.

 8. Daca 28% au incercat sa se sinucida ca nu le a spus lumea Mx atunci locul lor e la psihiatrie

 9. Păi și nu era de așteptat? :)))

 10. Astea sunt exercitii de PR. Masuri pozitive, foarte usor de luat, cu impact bun mediactic. Si cam atat. Problemele de fond nu sunt, evident, atacate. Ca e greu si complicat. Asa ca se tot amana. Next president!

 11. Usa e o societate bolnava si nu o iau ca model de multa vreme.

 12. Dar, care sunt problemele de fond? Stie cineva? Trebuie data o casa fiecarui adult? Trebuie dat 1000 euro fiecarui adult care nu are job? Nu fac misto!

  • Cred ca polarizarea extrema una. Sistemul poltic care permite ignorarea celor care pierd alegerilor, ceea ce e profund nociv.

   Dar are Biden viziunea sa schimbe asta…am foarte mari indoieli…cel mai sigur va fi bussines like usual… fardam ceva, reparam chestii usoare si mai vedem..

 13. Am crezut ca au solicitat tratament pentru problemele mintale care ii chinuie.

 14. Joe senilu’ a declarat în discursul lui de investire că vrea să-i unească pe americani, ba chiar ,,să oprească acest război care îi opune pe democrați republicanilor”, după care, imediat, scoate niște legi care taman îi ațîța pe 73 mln americani care nu l-au votat pe el!
  Iar aplaudacii lui nu văd că-i decrepit omu’.
  Ca să nu mai amintesc și că a pomenit, în același discurs inaugural, ,,Biblia” – ,,The Holy Bible”. În țara pe-ale cărei bancnote scrie ,,In God we trust”.

 15. Promisiunea cea mai importantă a lui Biden se referă la refacerea unității americanilor, accentuând că va fi președintele tuturor. POLITICO a chestionat recent un număr de experți în domeniul politic, economic, social, de comunicare și securitate națională cu privire la modalitățile și prioritățile pe care ar trebui să le abordeze Biden, după opinia lor :

  Enjoy :
  https://www.politico.com/news/magazine/2021/01/20/president-biden-administration-unity-healing-policies-experts-ideas-inauguration-roundup-460470

  ( Cred că lgbt mai putea să aștepte. Puțin )

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.