G4Media.ro

Bicicliştii au avut prioritate la vaccinare în Centrul drive-thru din Deva, marcând…

Bicicliştii au avut prioritate la vaccinare în Centrul drive-thru din Deva, marcând astfel ”vinerea verde”

Zeci de biciclişti s-au vaccinat vineri la Centrul drive-thru din Deva, în condiţiile în care au avut prioritate în faţa posesorilor de maşini, autorităţile dorind să marcheze astfel „vinerea verde”, conceptul naţional prin care se doreşte reducerea poluării în ultima zi lucrătoare din săptămână, transmite Agerpres.

„Am dorit să marcăm ‘vinerea verde’, această zi specială, şi am invitat bicicliştii la Centrul drive-thru să vină şi să se vaccineze. Chiar dacă eu sunt vaccinat, am venit cu bicicleta, alături de ei. Mă bucur că au răspuns iniţiativei noastre. Este un lucru foarte bun şi sperăm să continuăm cu astfel de acţiuni”, a declarat pentru Agerpres directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei.

Bicicliştii care au venit la Centrul de vaccinare drive-thru – direct din maşină erau, în marea lor majoritate, tineri. Câţiva au arătat că au decis să-şi facă vaccinul la centrul drive-thru pentru că au avut prioritate în faţa automobiliştilor, însă, cu toţii, s-au declarat susţinători ai imunizării pentru a se feri de boală, atât ei, cât şi părinţii sau bunicii lor.

„Mă bucură foarte tare că oamenii sunt încurajaţi să adopte un stil de viaţă sănătos şi că în ‘vinerea verde’ au prioritate în faţa maşinilor. Aici au fost foarte multe persoane vaccinate. Dimineaţa sunt cozi mari, iar faptul că am avut prioritate pe bicicletă mi se pare un lucru foarte bun”, a spus unul dintre tinerii prezenţi.

Foto: Sorin Blada / Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Foarte buna , initiativa .

  2. …no,o venit…si vinerea verde!
    …nu e bai,da,eu stiam doar…de vinerea prostului…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.