G4Media.ro

Biblioteca Naţională a României, redeschisă începând de astăzi. Accesul este permis doar…

Sursa foto: Facebook\ Biblioteca Nationala

Biblioteca Naţională a României, redeschisă începând de astăzi. Accesul este permis doar în spaţiile libere, nu și în sălile de lectură

Biblioteca Națională a României și-a reluat activitatea începând de marți, ora 8:00, se arată într-un anunț făcut pe pagina de Facebook a instituției.

Reprezentanții bibliotecii au luat însă mai multe măsuri pentru distanțarea socială. Astfel, persoanele vor avea acces doar în spațiile libere, nu și în sălile de lectură:

„• Pentru moment, veți avea acces doar în spațiile libere, nu și în sălile de lectură, în număr limitat, pentru a evita aglomerarea.
• Accesul se va face numai prin intrarea dinspre bd. Mircea Vodă (din parcare), iar ieșirea pe ușile dinspre bd. Unirii (spre Tribunal).
• La intrare, veți trece pe la un post de control, unde vă veți dezinfecta mâinile, vi se va verifica temperatura feţei cu termometru digital fără atingere și vă veți înscrie într-un registru de evidență. Vă informăm că în cazul suspiciunilor (temperatură crescută a pielii peste 37 ◦C sau tuse seacă evidentă) nu veți avea acces în Bibliotecă.”, se arată în anunțul poostat pe Facebook.

De asemenea, reprezentanții instituției fac mai multe recomandări pentru cititori:

„Vă asigurăm că aplicăm în mod responsabil toate recomandările privind dezinfectarea zonelor de interacțiune intensă (mobilier, clanțe/mânere, uși acces, butoane lift, grupuri sanitare etc.). În plus, vă rugăm să țineți seama de măsurile impuse de autorități, care sunt totodată condiții obligatorii pe durata vizitării Bibliotecii:
• Utilizaţi mască de protecţie pe tot parcursul vizitei.
• Păstrați distanța de siguranță de cel puţin 1,5 m între dumneavoastră şi alţi utilizatori. Respectați indicatoarele afișate în acest scop.
• Utilizați cât mai des produsele dezinfectante puse la dispoziţia dumneavoastră în incinta bibliotecii pentru curăţarea şi igienizarea mâinilor.
• Nu urcați în lift mai mult de două persoane.
• Așezați-vă la mesele de lucru, cu respectarea distanței de siguranță, conform indicațiilor afișate”.

Sursa Foto: Facebook/ Biblioteca Natională

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Poate ca ne-ar parea tare bine si…v-am fi recunoscatori sa mai publicati o data numele si adresele electronice prin care sa putem accesa biblioteca noastra nationala…! Fiindca…exista aceste adrese, nu ?