G4Media.ro

Berlinul a interzis afişarea steagurilor ruseşti şi ucrainene în 8 și 9…

sursa foto: Wikipedia

Berlinul a interzis afişarea steagurilor ruseşti şi ucrainene în 8 și 9 mai/ Europa celebrează sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial în 8 mai, în timp ce Rusia a ”confiscat” semnificația zilei, vorbind despre victoria URSS, și a schimbat data

Poliţia din Berlin a interzis afişarea în public a steagurilor ruseşti şi ucrainene pe monumentele comemorative din Al Doilea Război Mondial în timpul ceremoniilor care marchează aniversarea sfârşitului războiului în capitala Germaniei, relatează BBC. Europa celebrează sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial în 8 mai, în timp ce Rusia a ”confiscat” semnificația zilei, vorbind despre victoria URSS, și a schimbat data în 9 mai.

Potrivit Poliţiei din Berlin, steagurile autoproclamatelor Republici Populare Doneţk şi Lugansk şi simbolurile ruseşti pro-război ”V” şi ”Z” vor fi, de asemenea, interzise în timpul ceremoniilor de duminică şi luni.

Ambasadorul ucrainean în Germania, Andrii Melnik, şi-a exprimat indignarea faţă de interdicţie, despre care a precizat că echivalează cu acordarea aceluiaşi tratament victimei şi agresorului în invazia provocată de Rusia în Ucraina.

”Suntem şocaţi că Poliţia din Berlin a interzis steaguri ucrainene pe 8 şi 9 mai. Aceasta este o lovitură dată Ucrainei şi poporului ucrainean”, a afirmat Melinik.

Ruşii sărbătoresc victoria în faţa Germaniei Naziste pe 9 mai, în timp ce în Europa de Vest sfârşitul războiului pe continentul european este sărbătorit pe 8 mai.

sursa: News.ro, sursa foto: Wikipedia

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Dar steagul azovilor l-au interzis?

    • Intrebi si tu ca proasta-n gara. Pana una-alta „azovii” sunt personaj pozitiv in acest film pus in scena de paleo-nazistul putin pentru ca sunt in lupta cu agresorul care a invadat tara.
      Si ca sa fie mai clar – nu stiu cat de nazisti or fi „azovii”, s-ar putea sa vedem asta dupa ce se termina razboiul – cel mai nazist discurs pe care am avut ocazia sa-l auzim in ultimii 75 de ani (de la invadarea Cehoslovaciei) este al lui putin. Difera doar limba in care a fost rostit. Putin la fel ca si Hitler neaga pur si simplu dreptul la existenta a unui popor si cu asta justifica dreptul lui de a stabili granite, legi, religii…

  2. Asta cu 8-9 Mai e chestie de fus orar. La Moscova era deja 9 mai, la Berlin era 8.
    Dar sa vezi decalaj la 23 august 1944 ca la moscova a cazut in 31 august! Cu focuri de artificii si tot