G4Media.ro

Belgia crește semnificativ capacitatea de testare / Va putea realiza de azi…

Belgia crește semnificativ capacitatea de testare / Va putea realiza de azi peste 10.000 de teste pe zi

Laboratoarele ULiège au dezvoltat o serie de reactivi care vor putea să-i înlocuiască pe cei comerciali, care se găsesc tot mai greu. Ministrul responsabil cu asigurarea echipamentelor de protecție, Philippe De Backer, a anunțat dezvoltarea de către ULiège a unui nou tip de test automat care detectează Covid – 19. Acest lucru va face posibilă testarea în masă începând cu această săptămână, scrie Le Soir.

Cercetătorii de la ULiège au explicat, citați de Le Soir, că au dezvoltat reactivi care vor crește capacitatea de testare în Belgia. ”La început se realizatu 1500 – 2000 de teste pe zi. Cu mari eforturi am reușit să ajungem la 4000 de teste pe zi. Vom ajunge să realizăm între 10.000 și 20.000 de teste pe zi, care vor detecta toți purtătorii virusului, bolnavi sau asimptomatici”, a explicat profesorul Fabrice Bureau, de la Universitatea din Liège.

Prioritatea începând de luni va fi testarea masivă în căminele de bătrâni și în rândul personalului medical.

În Belgia se înregistrau luni la prânz 20.814 de cazuri de infectare, cu un plus de 1.123 noi cazuri față de ultima raportare. Numărul deceselor a urcat  la 1.632, cu 185 mai multe față de ultima raportare.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cand ai invatamant universitar in top 250 mondial, ai si cercetare serioasa si rezultatele apar in scurt timp. In Romania, unde invatamantul s-a facut praf si pulbere in ultimii 30 de ani, ce asteptari sa avem?! Geografic suntem in Europa, dar ca si eficienta a statului si a societatii, locul nostru de merit ar fi prin Africa.
    Sa furi fara incetare, in toate domeniile, timp de 30 de ani, nu poate ramane fara efecte devastatoare pentru tara asta. Lozinca de baza a romanilor este „sa fure, dar sa ne dea si noua ceva”. Sigur nu o sa le dea teste pentru coronavirus sau invatamant de calitate…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.