G4Media.ro

Beitar Ierusalim anulează meciul amical cu FC Barcelona, după ce catalanii au…

Stadionul Teddy Kollek, foto: Beitar Ierusalim Facebook

Beitar Ierusalim anulează meciul amical cu FC Barcelona, după ce catalanii au refuzat să joace în capitala Israelului din cauza suporterilor rasiști

Proprietarul clubului de fotbal Beitar Ierusalim a declarat joi că a anulat un amical în pre-sezon împotriva FC Barcelona, ​​programat pentru luna viitoare, după ce echipa catalană a insistat ca meciul să se joace în altă parte decât Ierusalimul.

Cu mare tristețe a trebuit să anulez jocul împotriva Barcelonei”, a scris Moshe Hogeg într-o postare pe Facebook. “După ce am primit contractul la semnat, care conținea cererea fără echivoc ca jocul să nu aibă loc în capitală, Ierusalim, și alte câteva cerințe care nu mi-au plăcut, am adormit cu inima grea, m-am gândit mult și am decis că mai întâi din toate sunt un evreu și israelian mândru. ”

Jocul fusese stabilit să aibă loc pe stadionul Teddy Kolek din Ierusalim pe 4 august.

Deputatul Sami Abou Shehadeh, care reprezintă în Knesset un partid al minorității arabe din Israel, Balad, a publicat la începutul acestei luni o scrisoare deschisă către club, solicitându-i să anuleze jocul, invocând sprijinul palestinian pentru Barcelona și prezența renumiților fani rasiști printre susținătorii lui Beitar. Joi, el a salutat anunțul de anulare a jocului.

După presiunea mare pe care am exercitat-o ​​asupra Barcelonei, clubul a decis să anuleze jocul împotriva Beitar Ierusalim„, a spus el, potrivit știrilor Channel 12.

Echipa, condusă de superstarul argentinian Lionel Messi, a jucat în 2013 un meci la Jaffa în fața unei mulțimi de tineri israelieni ca parte a unui “tur al păcii” de două zile.

Beitar este una dintre cele mai cunoscute echipe din Israel, câștigând 13 trofee și numărând președinți și prim-miniștri israelieni printre fanii săi.

Dar, în același timp, Beitar a atras atenția negativă pentru că a fost singurul club important care nu a avut niciodată un jucător arab. Minoritatea arabă a Israelului reprezintă aproximativ 20% din populație, iar jucătorii arabi joacă în echipele rivale și în echipa națională a țării.

Conducerea clubului a declarat în trecut că mâinile i-au fost legate de o bază de fani de extremă dreaptă care exercită o influență semnificativă asupra deciziilor de recrutare a jucătorilor.

Un grup restrâns de fani, cunoscut sub numele de La Familia – format predominant din descendenți ai evreilor proveniți din țările arabe – este cunoscut pentru imitarea maimuțelor atunci când un jucător al unei echipe opuse originar din Africa atinge mingea și când scandează “moarte arabilor” către jucătorii arabi din echipele întâlnite de Beitar.

sursa: Times of Israel, Jerusalem Post

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Renaste epoca maura.

  2. Ciclismul nu e un exemplu bun. Dar absolut deloc.

  3. Poate fotbalul ii elibereaza. Doar se stie ca sportul ajuta.

  4. Probabil n-ai bagat de seama (oare nu reusesti sa întelegi ce citesti?) ca ar fi fost un meci amical, deci fara puncte, clasament, etc. Ce efect ar avea declararea unui 3-0? Sa râda lumea?