G4Media.ro

Beijingul critică dur sancțiunile „ilegale” impuse de SUA companiilor chineze: „O intimidare…

Sursa foto: fmprc.gov.cn

Beijingul critică dur sancțiunile „ilegale” impuse de SUA companiilor chineze: „O intimidare directă și standarde duble” / „Au dăunat grav intereselor Chinei”

China a criticat sancțiunile impuse de SUA companiilor chineze în cadrul acțiunilor sale împotriva grupului de mercenari privați ruși Wagner și a filialelor sale, calificându-le drept „ilegale” și acuzând SUA de „intimidare totală și standarde duble”, relatează The Guardian.

Sancțiunile „nu au nicio bază în dreptul internațional sau autorizație din partea Consiliului de Securitate și sunt sancțiuni unilaterale ilegale tipice și jurisdicție cu braț lung”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, în cadrul unei ședințe zilnice.

Măsurile au „dăunat grav intereselor Chinei”, iar China „respinge și deplânge cu fermitate acest lucru și a depus plângeri solemne la partea americană”, a declarat Mao. Ea a adăugat:

„În timp ce SUA și-a intensificat eforturile de a trimite arme uneia dintre părțile implicate în conflict, ceea ce ar duce la un război fără sfârșit, a răspândit frecvent informații false despre furnizarea de arme de către China către Rusia, profitând de ocazie pentru a sancționa companiile chineze fără niciun motiv. Aceasta este o intimidare directă și standarde duble”, a adăugat ea.

SUA a sancționat compania chineză Changsha Tianyi Space Science and Technology Research Institute, cunoscută și sub numele de Spacety China, pentru că a furnizat imagini din satelit ale Ucrainei pentru a sprijini operațiunile de luptă ale grupului Wagner pentru Rusia. O filială a Spacety China cu sediul în Luxemburg a fost, de asemenea, vizată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...