G4Media.ro

Basarab Nicolescu, primul olimpic român la matematică, stabilit de 50 de ani…

Basarab Nicolescu, primul olimpic român la matematică, stabilit de 50 de ani la Paris, despre incendiul de la Notre-Dame: Au fost imagini de sfârşit al lumii, uluitoare, de necrezut

“Au fost imagini de sfârşit al lumii, uluitoare, de necrezut”, a povestit pentru Edupedu.ro fizicianul și filosoful Basarab Nicolescu, despre momentul incendiului devastator de la Catedrala Notre-Dame din Paris. Este primul român care a câștigat medalie de aur la Olimpiada Internațională de Matematică, chiar la prima ediție a competiției, și de mai bine de 50 de ani locuiește la Paris.

“S-a observat imediat caracterul transreligios al evenimentului. Oameni de toate credințele se rugau după credința lor, dar se simțeau uniți de catastrofa care îi privea pe toți”, a declarat Nicolescu, pentru Edupedu.ro.

Edupedu.ro l-a întrebat pe Basarab Nicolescu, via email, cum au trăit francezii momentul incendiului de la Notre-Dame și de ce a avut acesta un impact atât de mare nu doar asupra francezilor, ci asupra întregii lumi.

 

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Un eveniment trist e adevarat, totusi a doua zi de la incendiu deja erau 750 mil euro adunati din donatii pentru reconstructie, macron promite ca in 5 ani va fi gata mai frumoasa ca niciodata si il cred

    Meanwhile romania pare mai aprope de „sfrasitul lumii”, fara infrastructura, cu cotete in loc de spitale si infractori la conducere asa ca stimabile roman locuitor la parisului, vorbele dumneata par exagerate daca te-ai uita un pic la ce e „acasa”

  2. Hai sa nu mai exageram. E o biserica si atat. Mor oameni in lumea asta, impuscati prin Siria si prin alte tari si unii vaaaai a ars catedrala, imagini de cosmar, wow.

    Go fuck yourself and your church.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.