G4Media.ro

Baronii cumpărați de Dragnea încep să-și primească răsplata: Romsilva a ajuns sub…

Baronii cumpărați de Dragnea încep să-și primească răsplata: Romsilva a ajuns sub controlul șefului PSD Vâlcea

Romsilva are un nou șef: directorului Direcției Silvice Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu, căruia i s-au delegat atribuțiile de conducere pentru patru luni, potrivit unui comunicat al regiei. Mihăilescu este omul de casă al șefului PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu. G4Media.ro a scris în 21 septembrie, înaintea ședinței CEX a PSD în care Liviu Dragnea i-a înfrânt pe puciști, că liderul partidului i-a promis baronului de Vâlcea șefia Romsilva în schimbul susținerii în lupta cu nemulțumiții din partid.

De remarcat că schimbarea șefului Romsilva s–a făcut la doar doi ani de la numirea acestuia în funcție, în 2016, deși mandatul stabilit de Consiliul de Administrație era de patru ani, conform ordonanței 109 privind guvernanța corporativă. Nu e clar dacă decizia de azi a Consiliului de Administrație a Romsilva respectă prevederile legale.

”Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva a aprobat joi, 4 octombrie, încetarea contractului de mandat al directorului general al Romsilva, Dragoș Ciprian Pahonțu, și numirea provizorie, în funcția de director general, a directorului Direcției Silvice Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu, căruia i s-au delegat atribuțiile de conducere executivă a Romsilva pentru o perioadă de patru luni”, arată comunicatul Romsilva. Aceasta administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului și 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață de aproximativ 850.000, fiind unul dintre cei mai bogați agenți economici controlați de statul român.

Reamintim că G4Media.ro a scris încă dinaintea ședinței celebre de CEX a PSD că Liviu Dragnea și-a asigurat susținerea a zeci de lideri locali, promițându-le la schimb posturi în administrația centrală și locală, sinecuri pentru rude/soții sau apropiate, precum și contracte pentru firmele de casă.

De remarcat însă că numirea noului șef Romsilva este una provizorie, așa cum Liviu Dragnea face încă de la începutul mandatului său – o metodă extrem de eficientă de control politic.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Monopoly – am mai spus-o, astia joaca Monopoly cu tot ce (încă mai) are si cu tot ce mai inseamna România.
  Nu ii intereseaza in nici un fel competența, capacitatea de munca, rezultatele sau seriozitatea celor propuși – nimic in afara apartenenței de gașcă !
  Un sistem absolut criminal pentru viitorul României.

 2. Da
  Roexit !!!

  • Jumătate de englezi au vrut sa iasă tocmai ca alde ca noi mergeam la ei.

   De ce nu ne faci un favor și te închizi in baie pana mori de foame și ți ai rezolvat cu @exit ul tău personal.

   Imbecilule.

 3. Si acum unde se incadreaza aceasta infractiune comisa de Dragnea? Parca nu mai avem trafic de influenta in noul cod penal. Oricum, e o fapta de coruptie. Sau politica e altceva, unde totul e permis? Ce-ar fi sa facem toti politica, sa nu mai munceasca nimeni! (sic!)
  Deci toata lumea vede, ziarele analizeaza, opozitia constata, presedintele tace… si gasca merge mai departe cu coruptia, hotia, nerusinarea, mitocania! Si in tara si la Parlamentul European!
  Helloooooo… cand ii bagati pe corupti la puscarie? Ce vreti sa mai faca mai mult de atat?

 4. Delegarea, interimatul = mita politica.
  Alo, legislativul pulii, asa se administreaza tara?

 5. Este normal ce face domnia sa domnul Dragnea, altfel statul paralel ar face totul nimic. Doar așa punând oameni de încredere poți să ții friele țării.

 6. UDEMEREU E CU DRUJBA LUI CHERESHTOI.

 7. Din pacate a inceput sa demita directorii care nu sunt de la partidul conducator, persoane competente , cu probitate morala/profesionala dovedita. Pacat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.