G4Media.ro

Barna Tanczos: OUG privind intervenţia în cazul atacurilor urşilor va fi adoptată…

Sursa Foto: AMP Libearty - Bear Sanctuary

Barna Tanczos: OUG privind intervenţia în cazul atacurilor urşilor va fi adoptată în următoarea şedinţă de Guvern

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care permite intervenţia imediată în localităţile unde se semnalează prezenţa urşilor a fost finalizat şi va fi adoptat în următoarea şedinţă de Guvern, a anunţat, miercuri, pe Facebook, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

„Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care permite intervenţia imediată în localităţile unde se semnalează prezenţa urşilor a fost finalizat. Azi (miercuri, 14 iulie, n.r.) am modificat textul proiectului în aşa fel încât acesta conţine propunerile Ministerului de Interne, respectiv a Autorităţi i Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Am eliminat toate obstacolele legale şi de interpretare, astfel încât Guvernul va adopta proiectul de Ordonanţă de Urgenţă în următoarea şedinţă de guvern”, a menţionat Tanczos.

Recent, ministrul Mediului a declarat că „ursul provoacă daune zilnice” şi pune în pericol viaţa umană şi le-a mulţumit locuitorilor din această localitate pentru că susţin proiectul legislativ care va permite intervenţia imediată în cazul în care ursul se află în localitate.

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă elaborat de Ministerul Mediului propune o procedură de intervenţie imediată, dacă în intravilan există un pericol iminent la adresa siguranţei şi sănătăţii locuitorilor.

Conform ministrului de resort, actul normativ are la bază o directivă europeană din domeniu, precum şi datele statistice analizate privind numărul apelurilor la 112 şi intervenţiilor jandarmilor.

Proiectul de OUG cuprinde definiţia unor termeni care trebuie să clarifice modalităţile de intervenţie, să nu lase loc discuţiilor despre ce înseamnă intervenţie imediată, prin îndepărtare, tranchilizare, extragere, eutanasiere, împuşcare, cine sunt cei care participă la intervenţie şi cine este medicul veterinar împuternicit care are dreptul de a gestiona substanţele tranchilizante. (Sursa: Agerpres)

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. … anunta tantos, Barna.

  E clar ce avem de facut. Cu astia nu mai merge.

 2. Graba mare la tov. Tancsos !!! Pai daca intarziem pierd secuiasii si ungurasi parale bune – Cred ca au deja contractate partidele de vanatoare cu pritisori de pe westice meleaguri !! P.S. Cine poate sa ne explice DE CE NUMAI IN SECUIME se produc atatea probleme cu ursii ? Nu cumva sunt ARANJATE SPECIAL ca sa se „dea drumul” la vanatoare de ursi ? Sigur …. cu plata la negru …. castig sigur – negru/ilicit – neimpozabil !

  • Hai sa verifici! La Sugas bai, sau Tușnad – îți dau eu cort.

   Își dau cu părerea toți ăștia care vad pădure doar la televizor.

  • Da, să dea drumul la vânătoarea de urși cât mai repede. Nu este admisibil să se plimbe urșii ziua în amiaza mare pe străzi

  • Se vede amatorismul celor care discuta aici. Nimeni nu va impusca vreun urs in blana subtire si urata de vara, indiferent ce povesti visati. O sa impuste unul-doi ursi gunoieri si apoi gata.

  • Haoles, baoles, cele 6 ONG-uri sugative care tin statul captiv pe acest subiect, raman fara obiectul muncii – oppardon: bistarii pt un trai comod si fara munca.?
   Nici nu de mirare ca sunt activ aici, si nu in Delta, unde nu traiesc ursi.
   #rezisti#pluxeristi&waxeristi cu penen-n cvr, uniti-va in cuget si-n simtiri, dar fara ratia de bani publici
   Stiu o ferma de porci potrivita pentru pregatirea voadtra.
   Pe de alta parte: Punct ochit, punct lovit! sa le uram asociatilor de vanatoare, pile sa le faceti cadou vaxeristilor lui Ciolos de la Vatra Romaneasca

 3. Vrem OUG privind interventia atacurilor braconierilor si a taietorilor de padure prin îndepărtare, tranchilizare, extragere, eutanasiere, împuşcare.

  Cine vaneaza ursii? Cine le-a taiat padurea? Cine le-a poluat raurile ?

 4. De ce nu relocare? De ce nu vanzarea catre tari ce ce vor sa repopuleze? De ce trebuie neaparat sa fie impuscati? De ce nu mai sunt hraniti in padure cum era legea ca sa previna incursiunile in localitati?
  Ati ras padurile si acum va incurca ursii sa radeti ce a mai ramas.
  Cine a dat autorizatii de contructie in extravilan? Vilele alea construite in varf de munte, in zone protejate, cine le-a construit si cu ce drept? Acum va incurca ursii si ii vreti morti si sa faceti si bani cu ocazia asta.
  Tanczos asta e un hot nenorocit!

 5. Cred ca ursii astia din secuime au comis si violuri pe linga obisnuitele furturi si talharii.
  Cine stie ce specimene rezultate din incrucisati au aparut

  • nu uita de profanarea de morminte…..

  • S-au incrucisat cu cei de teapa lu dan tanasa, cu cei di la centrul ioropean dacacic etc, d-aia ies asa de flamanzi la avutia autohtonilor

 6. Curata puștile nenorociții, au terminat de tăiat pădurea? S-au apucat de animale?