G4Media.ro

Barna, de ziua SUA: America mea e locul unde am cunoscut oameni…

Barna, de ziua SUA: America mea e locul unde am cunoscut oameni fabuloși/ Pentru USR valorile din parteneriatul cu America sunt de neînlocuit

Uniunea Salvaţi România, în acţiunea sa politică, va rămâne întotdeauna un partid pentru care valorile cuprinse în parteneriatul cu America sunt de neînlocuit, afirmă preşedintele USR, Dan Barna, sâmbătă, de ziua SUA, transmite Agerpres.ro.

„America mea e locul unde am cunoscut, în călătoriile ultimilor ani, oameni fabuloşi. Între ei, mulţi români care şi-au ales-o ca a doua patrie, fără să uite vreo secundă de unde au plecat. Unii sunt oameni de ştiinţă, alţii lucrează în mari companii sau au propriul business. Însă, indiferent de direcţia pe care au ales-o, sunt oameni de bază în comunităţile lor. Şi asta pentru că au îmbrăţişat valori şi obiceiuri americane esenţiale care, de multă vreme, au devenit universale: libertatea, curajul de a crede în viitor şi încrederea în valoarea muncii. Sunt lucruri pe care le aveau şi acasă, dar America le-a potenţat şi i-a pus pe aceşti oameni în valoare”, scrie Barna, pe Facebook, într-un mesaj de 4 iulie.

El spune că, „dacă învăţăm ceva din experienţa americană e nu numai că avem voie să visăm, dar suntem obligaţi să încercăm să facem din visele noastre o realitate”.

„Vor fi greşeli, vor fi obstacole, vor fi inamici de toate felurile, dar la sfârşit trebuie să lăsăm în urmă o ţară mai bună. Aniversăm în această perioadă relaţii diplomatice de 140 de ani. Din punct de vedere politic şi militar, Statele Unite sunt principalul nostru partener. Şi vor rămâne aşa. Sunt de acord sută la sută cu ceea ce spunea zilele trecute ambasadorul Adrian Zuckerman la evenimentul aniversar al Ambasadei SUA pe care regulile distanţării sociale l-a limitat anul acesta la o interacţiune restrânsă: „Poporul român nu are prieten mai bun decât Statele Unite. Iar Statele Unite nu au prieten mai bun decât România”. I-am spus acolo ambasadorului Zuckerman că USR, în acţiunea sa politică, va rămâne întotdeauna un partid pentru care valorile cuprinse în parteneriatul cu America sunt de neînlocuit. Împreună suntem mai puternici”, afirmă Dan Barna.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Altul care a venit cu teme de facut din vest. Barna, pleaca din USR! O sa creasca numarul de votanti. Pe cuvant.

 2. Apreciez ce s spus Barna! Bravo! Are votul meu la alegeri si sper sa castige alegerile viitoare. America este prietenul nostru cel mai bun! Hai USR!

  • Alt sclavete penibil!

  • @Pimpi, tu postac fiind, esti mai penibil si mai sclav decat toti.
   De asemenea, penibili sunt cei care voteaza cu aceeasi mafie care a devalizat si indatorat tara timp de 30 de ani sau cei care nu iau in calcul schimbarea clasei politice.

 3. E concurs, cine pupa pulpana stăpânului mai balos, așteptăm reacția PNL și PSD ca Bârnă a balit consistent!

  • Ce stapan iti doresti? URSS? CHINA? Cere azil politic acolo!
   Sau vrei sa fii tu stapanul tarii??

  • Sclavetele de mai sus e exemplu tipic de balos,exclude din start orice independenta,pentru el daca nu esti csclav la unu trebuie sa fii la altul!

 4. Credeam ca asta e specialist pe fonduri europene si bere craft, dar vad ca se pricepe si la USAID si OSF. Singura regiune geografica care ii scapa lui Barna e Romania. Acest limbism ar fi fost bun doar intr-o campanie din anii ’90.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.