G4Media.ro

Bărbatul care a deschis uşa unui avion în zbor rămâne în arest.…

Sursa Foto: Facebook/ Asiana Airlines

Bărbatul care a deschis uşa unui avion în zbor rămâne în arest. Instanța a apreciat că acesta poate fugi înainte de proces

Un tribunal sud-coreean a prelungit duminică arestarea preventivă a unui pasager care a deschis uşa unui avion aparţinând companiei Asiana Airlines cu câteva minute înainte de aterizare, la Daegu, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap, relatează Reuters, citată de News.ro

Acest bărbat, în vârstă de 30 de ani, a fost reţinut la aterizare, vineri, după ce a deschis uşa unui avion de tip A321-200 care se afla la 213 metri altitudine şi a provocat panică la bord.

Tribunalul districtual din Daegu a emis un mandat pe numele bărbatului, cu privire la încălcarea legii securităţii aviaţiei, apreciind că acesta poate fugi înainte să fie judecat.

Acest mandat permite poliţiei să-l menţină în arest preventiv mai mult timp.

Bărbatul nu a fost inculpat în această audiere.

Autorităţile au anunţat că numele acestuia de familie este Lee, însă nu i-au dezvăluit identitatea, o uzanţă în această ţară.

Lee a declarat că a deschis uşa pentru că voia să coboare din avion mai repede.

”Îmi pare rău pentru copii”, a declarat el presei, în timp ce era escortat la tribunalul din Daegu la audiere, referindu-se la elevi care se aflau la bord şi care au fost conduşi la spital din cauza unor probleme respiratorii.

Ei au fost externaţi toţi după două ore, a anunţat un reprezentant al pompierilor.

Asiana Airlines a oprit – începând de duminică – să mai vândă locurile cele mai apropiate de ieşirea din avioanele de tip A321-200, potrivit Yonhap.

Un reprezentant al Ministerului sud-coreean al Transporturilor a subliniat vineri că deschderea unei ieţiri de urgenţă este posibilă aproape de sol, deoarece presiunea din avion şi de afară sunt asemănătoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...