G4Media.ro

„Bărbați, faceți-vă un control al uterului” / Autoritățile sanitare din Lombardia au…

Sursa foto: Corriere della Sera

„Bărbați, faceți-vă un control al uterului” / Autoritățile sanitare din Lombardia au trimis din greșeală scrisori unor bărbați prin care îi invită la un screening de prevenție

Mai mulți bărbați din Milano, regiunea Lombardia, au primit scrisoare din partea autorităților sanitare prin care sunt chemați la un control de screening pentru depistarea cancerului de col uterin, notează Corriere della Sera.

Subiectul este serios: prevenirea cancerului. Cu toate acestea, invitația de a se alătura „programului de depistare a cancerului de col uterin ” reușește să aducă câteva zâmbete pe fețele unui grup de paciente cărora le-a fost trimisă în ultimele săptămâni. Din cauza unei greșeli, scrisoarea a fost livrată cu un antet greșit. Iar acest lucru a declanșat glume și comentarii ironice pe rețelele de socializare, unde utilizatorii au postat fotografii cu misivele „greșite”.

Formularea incorectă se află de fapt doar în antet, comunicatul, în schimb, precizează corect indicațiile, adresate bărbaților și femeilor cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani, privind modul de efectuare a examenelor de prevenție a cancerului colorectal: cum se colectează și se returnează kitul la farmacie, ce examene suplimentare trebuie făcute și așa mai departe.

Cu toate acestea, este evident că referirea la uter ar putea determina bărbații să arunce scrisoarea la gunoi, fără să citească conținutul acesteia, scăzând astfel ratele de aderență la controale, care îl îngrijorează deja pe consilierul pentru sănătate Guido Bertolaso, până la a-l determina să propună un card de sănătate cu „puncte”, cu recompense pentru cei care participă regulat la controale.

Ats din Milano colectează sesizări de la cetățenii care sunt victime ale greșelii, care a început în ianuarie, odată cu atribuirea contractului unei noi companii și a depus o plângere oficială cu privire la cele întâmplate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. clar e malefic. doar ce a venit din vizita. se ia ce are ciolacu. rafila doarme, nu vrea sa faca un vaccin

  2. adresarea signora/signor probabil ca va mira. in lumea in care unii se cred soareci, credeti ca risca lombardia un proces de discriminare? puteau sa scrie si ei locuitori ai provinciei si gata. mergea cine credea ca are nevoie

    • @ jonshardware – Pai, din cate inteleg, nu signora/signor e problema, ci greseala din antent in care se face referire la cancerul de col uterin. In textul scrisorii scrie corect – screening pentru cancer colo-rectal.

  3. Astea nu sunt din greșeală, e o chestie psihologică…