G4Media.ro

Banner electoral controversat al UDMR: ”Câștigă unitatea maghiarilor sau naționalismul românilor?”

Banner electoral controversat al UDMR: ”Câștigă unitatea maghiarilor sau naționalismul românilor?”

UDMR se promovează pe site-urile de presă în limba maghiară din România printr-un banner cu un mesaj controversat, tradus astfel în limba română: ”Câștigă unitatea maghiarilor sau naționalismul românilor?”

Bannerul poate fi văzut pe site-uri de presă precum Maszol.ro sau Kronika.ro.

Reamintim că între UDMR și guvern au apărut tensiuni în ultimele săptămâni din cauza încercării administrației locale de a modifica cimitirul militar din Valea Uzului, cel mai mare memorial din Harghita dedicat Primului Război Mondial. Primăria Dărmăneşti a anunţat pentru data de 17 mai inaugurarea locului memorial dedicat soldaţilor români. Atât politicienii UDMR, cât şi Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, au cerut stoparea transformării cimitirului până la clarificarea situaţiei juridice, potrivit agenției maghiare de presă MTI.

De asemenea, premierul maghiar Viktor Orban, care sprijină puternic UDMR, a tensionat suplimentar relațiile în această săptămână, când a declarat la Cluj că ”relaţiile Ungariei cu Slovacia şi Serbia sunt foarte bune, dar nu şi cu România”.

Foto: Captură Kronika.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Clar, nationalismul românilor!

 2. In felul asta, aceasta TARFA politica numita udmr isi confirma renumele de centurista ordinara, prin mesaje in care isi recunoaste duplicitatea: aliati la catarama si la ciolan cu cele 2 partide nationalisto-imbecile respectiv psd si alde, jigodiile udmr-iste denunta de fapt politica acestor partide uitand ca, la voturile pt ciolan sau scapat de parnaie, participa cu trup si suflet (nu de maghiar, nu de roman, nu de european CI DE INFRACTOR).
  Dragi conationali de etnie maghiara: TREZITI-VA, si vedeti ca aveti in udmr un psd propriu, care va reprezinta EXACT asa cum jegul-psd reprezinta pe amaratii aia care-i cara cu autocarele, adusi cu japca de primari si popi.

 3. De regulă, UDMR câştigă. De nimic nu se teme mai mult intelectualul nostru decât să-i reproşeze vreun troll că e cam naţionalist! Probabil, jumătate din voturile puterii speculează faptul că i s-a cedat monopolul pe Tricolor, patriotism şi mândria de a fi român.

  • Nationalismul este o tradare a patriotismului, ca sa citez un clasic.

   UDMRul n-are treaba nici cu patriotismul, nici cu nationalismul, ei sunt patrihoti: frati de cruce si smen cu semenii PSD si ALDE din Internationala Patrihotilor. Drujba lui Dumnezeu taia paduri intregi cu acordul autoritatilor 100% romanesti de la Bucuresti: prefecti, politisti, justitie, etc. Ca toti patrihotii, se servesc de xenofobie si prostie ca de o frunza de smochin (nu ca le-ar fi rusine ca fura…)

 4. stimată redacţie,
  aici traducerea este incorectă: „román nacionalizmus” înseamnă „naţionalism românesc”, nu „naţionalismul românilor”. Varianta d-voastră acuză fiecare etnic român de naţionalism, care, sigur, este un mesaj inacceptabil. Conform originalului naţionalismul este problematic. Nu putem nega că aşa, cum există naţionalism unguresc, nemţesc, american, ş. a. m. d., există şi naţionalism român, care este aici ţinta bannerului. Deci, un lucru perfect legitim.

  • Domnule Andreas cine voteaza IUDEMERE, voteaza PSD-PCR!

   #sieuvotez
   #farapenali

  • Votez psd, deci….

  • Domnule draghe,
   Dacă naționalismul român este problem la dumnevostră, de ce nu este la fel de problem și naționalism unguresc? Naționalism unguresc este bun, dar naționalism român este rău?
   Și care este diferențul dintre unitatea maghiarilor și naționalismul român? Că presupun că unitatea maghiarilor este bun, că este promovat de UDMR, pe când naționalismul român este rău, că este contra UDMR?

   De ce nu votează la dumnevostră capul, în loc de stomacul?
   Voi, dumnevostră stimaț moghiori, sunteț part a problemului. Voi votaț indirect PSD. Voi sunteț hoț! Să vă fie rușin!

 5. UDMR = magyar PSD (grupare a hotilor si compliciolor lor de etnie maghiara).
  Un partid care are in program destramarea RO si disparitia ei ca stat unitar. Aliat de nadejde al gruparii infractionale numita PSD:

 6. In afara de greata si revolta, nu-mi inspira nimic UDMR.

 7. Ei, din greseala e scris asa, un buimac a incurcat cuvintele. Era „nationalismul maghiarilor sau unitatea romanilor”.

 8. Ironic, un partid ETNIC sprijinitor neabătut al hoților și susținut din Ungaria de un partid fascistoid invocă „naționalismul” românilor!
  Dacă românii ar fi cu adevărat naționaliști UDMR nu ar exista…

 9. UDMR tocmai a făcut toate partidele românești naționaliste prin sintagma ”naționalism românesc”. Mesajul, direct este acesta : votați-ne mai bine pe noi ( udmr ) decât oricare partid românesc.
  Am văzut în ultimii doi ani cât de unitar a fost udmr cu conaționalii săi. Cu cât elan a reprezentat interesele lor. Oh wait….