G4Media.ro

Bani doar pentru aur, de la Ministerul Educației. Instituția nu mai finanțează…

Sursa foto: Unsplash / Towfiqu Barbhuiya

Bani doar pentru aur, de la Ministerul Educației. Instituția nu mai finanțează participarea elevilor români la Olimpiada Europeană de Dezbateri, după ce anul trecut echipa României a ajuns „doar” în semifinală – surse

Elevii români care au participat în cadrul „European Schools Debate Championship” au mers în Cehia cu banii proprii. Ministerul Educației nu a mai inclus competiția în calendarul olimpiadelor internaționale 2024 și nu a mai finanțat-o; motivul este că „nu s-au înregistrat rezultate notabile” la ediția trecută, potrivit surselor Edupedu.ro, deși elevii au ajuns în până în semifinală.

Cazul neincluderii [editare ulterioară] European Schools Debate Championship în calendarul competițiilor internaționale la care participă elevii români în anul 2024 a fost semnalat de Euronews România.

Anul școlar trecut, această competiție, la care participă de regulă elevi din statele europene, care trec de competiția națională de dezbateri din țara lor, a fost inclusă în calendarul 2023, la poziția 4 competiții la nivel internațional finanțate de ME, adică pentru care deplasarea și alte cheltuieli erau asigurate de instituție.

De asemenea, pentru competiție, anul școlar trecut, elevii români au putut primi bursă de excelență tip I, în funcție de locul pe care s-au clasat. În 2024, nemaifiind în calendar, competiția desfășurată recent pe 15-17 februarie nu a mai fost finanțată de Ministerul Educației și nu se vor mai putea acorda burse, nefiind recunoscută de instituție.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. De când cu programul România educata nici nu ar mai trebui sa mergem la concursuri, pentru ca oricum suntem cei mai buni! Mulțumim Iohannis!

  2. Pensii speciale pt toți foștii și actualii comuniști în nici un caz premii pt copiii olimpici la concursuri internaționale.
    Normal că retorica nu trebuie premiată.

    Va exploda mămăligă, pensiile speciale trebuie eliminate sa ne revenim, nu ai cum sa mergi cu atâta frână trasa.
    Au ajuns bebelușii să plătească pensii speciale din banii cotizați de mamele lor, ori ne revenim ori sa se aleagă praful!