G4Media.ro

Bangladesh așteaptă la Dhaka o echipă consulară românească pentru a elibera 15.000…

Sursa Foto: debrăila.ro

Bangladesh așteaptă la Dhaka o echipă consulară românească pentru a elibera 15.000 de vize pentru muncitori / Echipa ar trebui să rămână timp de șase luni

O echipă consulară din România va sosi duminică la Dhaka pentru a înlesni procedurile de acordare a vizei pentru cetățenii din Bangladesh.

Echipa ar trebui să elibereze 15.000 de vize în cursul șederii ei de șase luni, a declarat joi la o conferință de presă purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe, Seheli Sabrin.
Consulatul român din Dhaka a făcut pregătiri pentru vizită, a declarat Seheli, transmite BDNEWS24, citată de Rador.

În cursul unei vizite similare de trei luni din 2022, echipa a eliberat aproximativ 5.400 de vize pentru muncitori din Bangladesh.

Cetățenii din Bangladesh sunt nevoiți să meargă la New Delhi [în India – n.trad.] pentru a obține viză pentru România, întrucât țara europeană nu oferă servicii de procesare a vizelor la Dhaka.
După succesul vizitei de anul trecut, ministrul de externe A.K. Abdul Momen i-a cerut României să trimită din nou o echipă.

Daud Ali, ambasadorul Bangladeshului la București, a declarat în decembrie că România va primi în 2023 100.000 de muncitori străini, inclusiv din Bangladesh.
Momen a declarat la acea dată că România e interesată să angajeze muncitori din Bangladesh în sectorul construcțiilor.

Surse: BDNEWS24/ Rador/ Traducere: Andrei Suba

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...