G4Media.ro

Băncile conduse de femei acordă mai puţine credite marilor poluatori, arată un…

Sursa foto: Pixabay

Băncile conduse de femei acordă mai puţine credite marilor poluatori, arată un studiu BCE

Băncile care au o mai mare diversitate de gen în consiliile lor directoare tind să acorde mai puţine credite companiilor care creează prejudicii mai mari mediului înconjurător, arată un studiu efectuat de Banca Centrală Europeană, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres.

Pe baza analizei datelor privind împrumuturilor acordate de băncile din zona euro, studiul BCE a ajuns la concluzia că băncile care au un procent relativ ridicat, peste 37%, de femei în consiliile lor directoare, au direcţionat aproximativ 10% din volumul lor de împrumuturi spre firme care au o intensitate relativ mare a emisiilor poluante.

Studiul publicat luni de BCE a mai ajuns la concluzia că directorii de bancă femei acordă volume de credite mai mici către firmele mai poluante, iar această tendinţă este mai puternică în ţările unde sunt mai mulţi politicieni femei care sunt orientate spre protejarea mediului.

Rezultatele studiului confirmă „efectele benefice ale unei mai mari diversităţi în instanţele de decizie asupra rezultatelor firmelor, şi, dintr-o perspectivă mai largă, asupra economiei globale” susţine echipa de cercetători de la BCE condusă de Leonardo Gambacorta.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Daca sunt si femei de culoare…nu mai acorda nici un imprumut.

    In bransa cu trafaletul, zidarie, bidineaua care e situatia privind femeile ?

  2. Da… Miau… Pis