G4Media.ro

Balul Operei din Viena, programat în februarie 2021, a fost anulat

Balul Operei din Viena, programat în februarie 2021, a fost anulat

Celebrul Bal al Operei de Stat din Viena, care necesită pregătiri importante, nu va mai avea loc în februarie, pentru prima dată din 1991, din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat miercuri guvernul austriac, potrivit AFP.

„Din cauza situaţiei sanitare, ar fi iresponsabil să organizăm un Bal în mod normal”, a explicat cancelarul Sebastian Kurz în faţa presei la ieşirea din Consiliul de miniştri.                

Acest Bal, iniţial prevăzut pentru 11 februarie la Opera de Stat din Viena, este una dintre cele mai importante întâlniri anuale mondene.  Până în prezent nu a fost anulat decât o singură dată din 1956, din cauza Războiului din Golf în 1991.                

„Necesită o lungă perioadă de pregătire şi pentru moment, nu putem spune că va fi posibil să primim 7.000 de persoane pentru a dansa”, a declarat secretarul de stat al Culturii, Andrea Mayer.

La începutul lunii, emblematicul Palat Sacher, unde are loc evenimentul, a anunţat concedierea a un sfert din angajaţi, adică o sută de oameni.

Miercuri, Austria, care numără 8,8 milioane de locuitori, a înregistrat mai mult de 40.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi 777 de decese, relateză Agerpres.

Sursa Foto: Facebook/Balul Operei Viena

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. De ce, din cauza desfiintari trenului de badante Bucuresti – Viena? Dar nu puteti face un bal doar cu aurul furat din muntii Daciei, sau cu cheresteaua taiata ilegal?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.