G4Media.ro

Bâlbe la nivel înalt pe PNRR. Premierul Ciucă a anunțat în martie…

Bâlbe la nivel înalt pe PNRR. Premierul Ciucă a anunțat în martie că sunt îndeplinite toate cele 24 de ținte, dar un document oficial al guvernului din luna mai arată că doar 22 de ținte au fost atinse

România e într-o cursă contra-cronometru pentru depunerea primei cereri de rambursare la Comisia Europeană pentru fondurile din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar pentru a primi banii trebuie să atingă primele 24 de ținte asumate. În interiorul guvernului au apărut poziții diferite față de stadiul proiectelor.

Astfel, premierul Nicolae Ciucă a anunțat încă din 31 martie, printr-o postare pe Facebook, că România ar fi atins toate cele 24 de ținte și jaloane: ”toate cele 24 de ținte și jaloane din Planul National de Redresare si Rezilienta asumate pentru primul trimestru al acestui an sunt îndeplinite din perspectiva responsabilității Guvernului. A fost un efort de echipă. Mulțumesc tuturor celor implicați!

Doar că un document oficial guvernamental, Programul de Convergență 2022-2025, adoptat de guvern în 4 mai, contrazice versiunea premierului Ciucă și arată că doar 22 de ținte au fost atinse.

”Comisia Europeană a efectuat prima misiune oficială pentru monitorizarea jaloanelor și țintelor asumate de România în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul căruia MIPE, împreună cu coordonatorii de reforme și investiții, au prezentat stadiul îndeplinirii obiectivelor, atât pentru anul 2021, cât și pentru primele două trimestre din 2022. România are îndeplinite 22 din 24 de jaloane prevăzute în PNRR, iar celelalte două sunt în curs de îndeplinire la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, legate de cloud-ul guvernamental. În acest sens, în februarie 2022, a fost înființat Comitetul de monitorizare a PNRR, ca organism interinstituțional cu rol de consultare, de informare și dezbatere”, se arată în documentul oficial de pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Prima rambursare a fondurilor cheltuite depinde de atingerea țintelor asumate de România. Țara noastră a avut o alocare inițială de 29,2 miliarde de euro prin PNRR, din care 14,2 miliarde granturi nerambursabile. România va primi însă cu 2 miliarde de euro mai puțin pentru că a avut în 2021 o performanță economică mai bună decât cea prognozată. (Foto: InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Ca să știți, Ghinea e de vină. La mine acasă așa se predică datorită televiziunilor imparțiale care susțin hoții, analfabeții și restul infractorilor (ieri la România TV săreau cămeșile de pe moderatoare și invitați de mila bietului Oprescu pe care îl OMOARĂ cu închisoarea). Vă garantez că cel puțin 70% din creierul mormolocilor conlocuitori are același mod de gândire.

  • Corect Putler l-a fortat pe Oprescu sa ia spaga si „crizatorii” de la USR au facut proiectul PNRR atat de bine incat mafia PNL PSD chiar tre sa puna osu la munca.

 2. PNRR e IMPOSIBIL de indeplinit pt ca are in el…REFORME!

  PSD si PNL sunt partide anti reforma deci nu au cum sa duca PNRR la succes.
  in maxim 3 luni guvernul Ciuca va anunta ca PNRR a esuat din cauza lui…Putin

  • NU VOR FACE NIMIC, DAR NIMIC PE PNRR !

   SINGURA LOR PREOCUPARE ESTE SA INDESTULEZE LACUSTELE DE PARTID.
   UN MIC EXEMPLU: NUMAI IN MINISTERE A FOST CRESCUT NUMARUL DE POSTURI CU 20-30%.

  • @mihai: aici te contrazic. Nu Putin este de vina pentru ca ei nu sunt in satare sa indeplineasca niste jaloane. 100% USR-ul e vinovat, recte Ghinea, pentru ca a negociat acest PNRR numai si numai ca ,, bravii nostri conducatori”, pusi acolo de ,,iubitul nostru” dulap ce la Cotroceni, sa-si risipeasca si putinii neuroni de care dispun, in incercarea sortita esecului de a pune la capat cat de cat lucrurile. Asa ca peste putin timp, prevad, ca PNRR-ul ne va face cu mana. ,,Ivan nici nu a avut, nici nu trebuie sa aiba” sau ,,la asa cap, asa caciula”.

 3. Nu inteleg de ce mai vorbesc astia de PNRR. Sa-i puna cruce, oricum nu se pricep/vor sa faca ce scrie acolo. Nu se va face nimic

 4. Sunt pe drumul cel bun guvernantii nostri… Pana la rapoartele rusilor cu doborat drone mai multe decât avre inamicul nu mai e mult.

 5. Ce ne mira faptul ca ciuca minte? Este un impostor dovedit, un hot, un plagiator

 6. mafia PNL PSD UDMR HAUR ne vor minti in continuare pentru ca au presa la picioare cumparata.

 7. Numai un optimist habarnist speră ceva de la PNRR-ul USR-ului, adică al înPLUS-ului!

  • numai un onanist PSDist inca mai voteaza PSD dupa 33 de ani de jaf! USR singura varianta de vot fara penali fara plagiatori fara turnatori fara traseisti!

  • Subscriu!

 8. Mint ca niste scroafe bolshevice ! Impostorii ciumei rosii !

 9. Ce mi-e 22, ce mi-e 24? Tot un drac. Pentru MaCiuca nu conteaza ca n-are atatia neuroni!!!!

 10. Mai mult ca sigur Ciuca nu stie ce este aia tinta .

 11. Astia stau ca vitelu’ la poarta noua. Au conducta de bani langa ei si nu sunt in stare sa puna o galeata sub ea.

  Cat de incompetent poti sa fii?!!! Dar nu-i bai, Klaus zice ca avem cel mai grozav guvern.