G4Media.ro

Bădulescu: Mutu a aruncat în mine cu o sticlă plină cu apă.…

Bădulescu: Mutu a aruncat în mine cu o sticlă plină cu apă. Am reacționat fără să mă temperez. Pe românește, a fost bătaie / Mutu: A fost o discuţie mai aprinsă. El a spus mai multe lucruri, eu am răspuns

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a afirmat joi că edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu, i-a aruncat o sticlă plină cu apă în zona feţei, adăugând că a reacţionat fără să se ”tempereze” şi că a ieşit ”o încrâncenare, un clinci” sau, ”mai pe româneşte, bătaie”. Conflictul a avut loc în contextul în care Gabriel Mutu, care este preşedinte interimar al PSD Bucureşti, a anunţat miercuri că organizaţia a decis retragerea sprijinului politic lui Aurelian Bădulescu pentru funcţia de viceprimar al Capitalei  iar în ședința de joi a forțat revocarea din funcție a viceprimarului.

„Astăzi dimineaţă, având în vedere decizia Comitetului Executiv al PSD Bucureşti de ieri şi faptul că i-am demonstrat, deşi argumentele dumnealui au rămas undeva în spate, că nu mi s-a permis accesul să-mi pot susţine cauza, colegii de la organizaţia PSD Bucureşti au înţeles să nu susţină demersul dumnealui de a semna iniţiativa pe care acesta a depus-o în plenul şedinţei, din care rezulta retragerea sprijinului meu din funcţia de viceprimar. Trebuie reţinut faptul că între consilierii noştri generali există un grup restrâns care nu susţine această cauză, motivată de anumite interese, motiv pentru care, îngrijorat de faptul că nu reuşeşte să izbutească cu instrumentele pe care le-a avut în CEx, dumnealui s-a gândit să vină şi să facă presiune pe consilierii generali, astfel încât aceştia să semneze iniţiativa pe care a înaintat-o şi depus-o la Consiliu astăzi, deşi i s-a explicat că nu este statutar”, le-a relatat Aurelian Bădulescu jurnaliştilor.

Bădulescu a precizat că între el şi Gabriel Mutu au fost violenţe.

„În interiorul camerei de grup, acesta (Gabriel Mutu – n.r.) a început să facă presiuni asupra consilierilor generali, arătându-le acea hotărâre goală de rezultat. (…) În faţa lipsei de argument juridic, în contradictoriu cu mine pe elemente de drept şi de statut, acesta a înţeles să arunce asupra mea cu o sticlă plină cu apă, lovindu-mă în zona feţei, moment în care a trebuit să reacţionez, în sensul în care mi se pare că am reacţionat fără să mă temperez, în sensul în care m-am apărat. Acolo a ieşit o încrâncenare, un clinci din care fiecare a înţeles ce a înţeles”, a explicat Bădulescu.

Întrebat dacă s-au bătut, Bădulescu a spus: „Mai pe româneşte – da”.

Despre această altercaţie a vorbit joi şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a susţinut că se doreşte în mod ilegal şi în forţă „decapitarea” viceprimarului Bădulescu din „răzbunare politică”, pentru că a susţinut-o în disputa cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

În schimb, preşedintele PSD Bucureşti, Gabriel Mutu, a negat că s-ar fi bătut cu viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, precizând că au avut doar o discuţie „mai aprinsă”.

Întrebat de presă dacă s-a bătut cu Aurelian Bădulescu la Primăria Capitalei, el a răspuns: „Se vede pe faţa noastră că am luat vreun pumn? Păi şi atunci? L-aţi văzut pe domnul Bădulescu că a luat un pumn?”.

Mutu a precizat că discuţia cu viceprimarul Capitalei a avut loc în sala grupului consilierilor generali ai PSD şi nu s-au înregistrat violenţe. „A fost paşnic. A fost o discuţie mai aprinsă”, le-a spus Mutu jurnaliştilor.

El a arătat că subiectul discuţiei l-a constituit decizia PSD Bucureşti de a-i retrage lui Bădulescu sprijinul politic. ”Acesta a fost subiectul. Dânsul a spus mai multe lucruri, eu am răspuns”, a menţionat Mutu.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, căruia PSD îi retrage sprijinul politic, a declarat, miercuri seara, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv, că a mințit la Parchet, când a fost audiat în ancheta privind violențele de la protestul din 10 august.

„Dom’le, după câte am făcut eu… Am mers până acolo încât a trebuit să mint. (…) Am avut o altă atitudine decât cea care ar fi trebuit atunci când am declarat în fața organelor de urmărire penală ce m-au întrebat referitor la evenimentele din 10 august și am spus asta în contextul în care am vrut să subliniez faptul că am făcut tot ce mi-a stat în putere ca să trag cu acest partid“, a afirmat Bădulescu.

El a mai spus că sunt lucruri pe care de acum încolo va trebui să le lămurească cu cei care se ocupă de anchetă.

„Mi-a fost greu să ajung până aici, nu am crezut niciodată că dacă-i spui lui Codrin Ștefănescu trompetă și muncești atâția ani în partidul ăsta ești dat ca o măsea afară“, a adăugat Bădulescu.

Întrebat dacă va merge la Parchet să-și schimbe declarația, Aurelian Bădulescu a replicat: „Nu, o să mă cheme Parchetul și o să zică: «Domnu’ Bădulescu, ai spus că ai mințit». Da, domnule. «Ia pixul și hârtia și hai să vedem ce trebuie să îndreptăm aicea»“.

El a mai acuzat că i s-a cerut de la partid, „în schimbul unor foloase: numirea prin funcții sau numirea altor persoane în funcții“, să o lase pe Gabriela Firea, să schimbe majoritatea în CGMB și să folosească ieșirile publice împotriva Gabrielei Firea. „Asta este democrația în anul 2019“, a adăugat el.

Comitetul Executiv al PSD Bucureşti s-a întrunit, miercuri, pentru a-i retrage sprijinul politic viceprimarului Capitalei Aurelian Bădulescu.

Citește și: Aurelian Bădulescu rămâne viceprimarul Capitalei. PSD București nu a reușit să provoace un vot pentru revocarea acestuia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. FIGHT !

 2. Si ce fete de baieti de comitet au ei in profil. Ai zice ca sunt toti cu studiile complete (si pe bune) si doar intentii laudabile.
  Prin spate unii mint (pentru apararea democratiei si a partidului (?!) ), altii (fara alte argumente decat ca Partidul a hotarat) arunca nu doar cu vorbe iar toti se bat in toata regula pentru binele democratiei si al spiritului libertatii si dreptatii (fiecare cu versiunea lui).
  Se pare ca baietii astia nu sunt obisnuiti sa fie contrazisi si reactioneaza urat la logica si principii. Am mai vazut asta la vechi securisti din sistem care nu inteleg ca nu mai suntem in anii ’80.
  Cred ca e momentul sa le explicam asta mai intai la vot si apoi prin puscarii unde vor trebui sa treaca la treaba ca sa isi justifice coltul mucegait de paine pe care il merita.

 3. Eram acolo … Doamne ce înjurături.
  Baga- mi-as codrin’u in ma-ta, sugi codrinu, sa-mi belesti codrinu , ce codrinu meu meu vrei .
  O tara de codrine bete.

  • Fix că în PRM, cu Vadim!
   Pe lângă ce era înainte, PSDul s-a altoit și cu gene PRMiste: hoție, cocălărie, certuri ca la usa cortului, oameni needucați cu diplome cumpărate; mai jos de atât nu au fost niciodată ( macar Iliescu, Năstase,… erau mai educați)

 4. Despre ati discutat Mutule? Despre mizeria din sectorul 6. Despre metroul din sectorul 6? Despre lipsa reabilitarilor termice a nlocurilor din sectorul 6? Despre……Mutule mai bine taci. Prosti am fost ca te.am votat!

 5. Aoleo! Te pomenești că era apă cu clor de la el (Mutu) din sectorul 6. Să vezi că de la clor s-a tras „clinciul, mai pe românește bătaia”. Clorul i-a albit lui Bădulescu circumvoluțiunile și nu s-a mai putut controla.
  Propun ca la următoarele alegeri locale, în douăzecidouăzeci, sloganul PSD la sectorul 6 să nu mai fie „Vorbește cu Mutu”, ci „Bate-te cu Mutu”.

 6. Pizdistul mincinos a zis „Asta e democratia in Romania”, drept concluzie la povestea lui cu bataia din birou!
  Cam cum va suna cand auziti un politician (ma rog, politruc, pentru ca noi nu avem politicieni) pizdist lamentandu-se de democratia „redusa” din Romania?!
  Cine mama dracului este raspunzator pentru cata democratie, civilizatie, dezvoltare, etc., exista la un moment dat intr-o tara? Nu politicienii de la putere din ultimul timp? Cine dracu e la putere in ultimul timp? Mama?!