G4Media.ro

Bacău: Incendiu la un ocol silvic privat, lichidat după patru zile /…

sursa foto: news.ro

Bacău: Incendiu la un ocol silvic privat, lichidat după patru zile / Zeci de pompieri şi lucrători silvici au participat la stingere

Autorităţile din judeţul Bacău anunţă, sâmbătă după- amiază, lichidarea unui incendiu care a izbucnit în urmă cu patru zile la Ocolul Silvic Oituz, un ocol silvic privat. Primele concluzii ale specialiştilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă arată că incendiul, care a distrus lizieră, a fost cauzat de utilizarea focului în spaţii deschise, relatează news.ro

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, pompierii şi lucrătorii silvici au lichidat, sâmbătă, un incendiu izbucnit în data de 14 martie la Ocolul Silvic privat Oituz.

„Incendiul este lichidat. În teren rămân în continuare în supraveghere lucrătorii Ocolului Silvic Privat Oituz. Cauza probabilă de producere a incendiului este utilizarea focului deschis în spaţii deschise”, a transmis, sâmbătă după amiază, ISU Bacău.

Timp de patru zile la rând pompieri militari şi angajaţi din domeniul silvic au intervenit pentru stingerea focarelor de incendiu. Flăcările sau extins pe o suprafaţă de două de hectare, pe un teren greu accesibil, unde în primă fază accesul autospecialelor nu a fost posibil. Pentru a putea interveni, salvatorii au creat o cale de acces cu un buldoexcavator, în cele din urmă fiind posibil accesul în zonă cu autospeciale de stingere dar şi cu o şenilată şi cu patru motopompe transportabile.

La acţiunea de stingere au participat, de asemenea, voluntari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...