G4Media.ro

Azerbaidjanul a preluat controlul asupra mai multor zone din Nagorno-Karabah

Azerbaidjanul a preluat controlul asupra mai multor zone din Nagorno-Karabah

În conflictul cu Armenia, mai multe părți din regiunea Nagorno-Karabah au fost cucerite de Azerbaidjan – au anunțat miercuri autorităţile regionale, citate de agenţia DPA.

Azerbaidjanul a reuşit să mute frontul mai adânc în regiunea aflată în conflict, a declarat într-un comunicat Arayik Harutyunyan, liderul regional al Nagorno-Karabah.

Armata armeană a confirmat că forţele azere au reuşit să preia controlul mai multor zone, marcând prima recunoaştere oficială a Erevanului asupra avansării adversarului, notează agenţia germană de presă.

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a scris pe Twitter că armata azeră a cucerit opt sate.

Baku a declarat că armata azeră are acum sub control în total 45 de localităţi în Nagorno-Karabah, ceea ce armata armeană iniţial a negat.

Televiziunea de stat azeră a arătat oameni pe străzi sărbătorind cu focuri de artificii.

Armenia a raportat sute de victime în conflictul care a început pe 27 septembrie. Azerbaidjanul nu a dezvăluit bilanţul victimelor sale, deşi a declarat că 43 de civili au murit.

Regiunea Nagorno-Karabah, care are aproximativ 145.000 de locuitori, este controlată de forţele armene, dar recunoscută de Naţiunile Unite ca parte a Azerbaidjanului predominant musulman.

Conflictul actual mocneşte de la prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1990, când regiunea, populată predominant de creştini armeni, s-a desprins de Azerbaidjan.

Deşi a existat în ultimii ani o escaladare repetată a violenţei, luptele recente sunt cele mai sângeroase de la încetarea focului din 1994, relatează Agerpres.

Sursa Foto: Facebook/ Nikol Pashinyan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Armenii pierd lupta, era vizibil dupa prima saptamina, n-au solutii la dronele turcilor.
    Prin urmare Armenia, in disperare de cauza, va fi nevoita sa intervina oficial in sprijinul armenilor din Karabah. Dar la cum stau lucrurile acum nu cred c-o sa-i ajute la ceva, poate doar sa piarda si sudul Armeniei propriu-zise.
    Singura lor speranta e sa gaseasca o solutie sa neutralizeze dronele turcilor, ori de unde cind nici rusii n-au sa le dea?

  2. Cracanel nu este in stare sa-si apere aliatii pe care este obligat sai apere prin tratate!!! Armenie e crestina, Azerbaidjanul e musulman si este unealta lui Erdogan, dictatorul nebun din Turcia. Porcarie clasica, un razboi extern pentru a distage de la problemele interne. Din ce am auzit si turcii de rand, si afaceristii turci cu care am mai vorbit sunt satui de frica si excesele lui Erdogan.

  3. Sa speram ca zonele nu sunt semnificative, nu vrem jihadistii si acolitii nebunului de Erdogan sa castige

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.