G4Media.ro

Avocatul Toni Neacșu demontează atacul la CCR inițiat de Marcel Ciolacu: Cererea…

Avocatul Toni Neacșu demontează atacul la CCR inițiat de Marcel Ciolacu: Cererea privind soluționarea unui conflict juridic de natură constituțională la CCR este inadmisibilă dacă nu există un blocaj instituțional

Avocatul Toni Neacșu, fost membru CSM, a demontat într-un comentariu pe Facebook atacarea la CCR de către șefii Parlamentului a desemnării lui Ludovic Orban pentru funcția de premier. Neacșu arată că, din moment ce Parlamentul va decide mâine continuarea procesului de validare a noului guvern prin audierea miniștrilor, nu există un blocaj instituțional, deci cererea către Curtea Constituțională este inadmisibilă.

”Domnule Ciolacu si stimat PSD! Cererea privind solutionarea unui conflict juridic de natura constitutionala la CCR este inadmisibila daca nu exista un blocaj institutional. CCR nu da lectii teoretice de drept constititional ci rezolva blocajele aparute intre autoritatile publice ale statului. Daca se invoca neconstitutionalitatea desemnarii drept candidat de premier a d-lui Orban dar comisiile permanente stabilesc calendarul procedurii in Parlament, ministri sunt audiati si eventual se stabileste si data sedintei pentru votul de investitura, inseamna ca nu exista nici un blocaj, deci nici un conflict juridic de natura constitutionala pe care sa-l dezlege CCR”, a scris Toni Neacșu pe Facebook.

”Daca Parlamentul stie ce are de facut si se comporta ca si cum desemnarea facuta de Presedinte e normala si constitutionala, Curtea Constitutionala nu mai are ce decide. Regulamentul sedintelor comune ale CD si Senatului (aici e prevazut termenul de 15 zile pentru votarea Guvernului) nu este Constitutia insasi, in conflictul lui cu legea suprema aceasta din urma are intaietate”, a mai scris Neacșu.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a depus luni la Curtea Constituțională sesizarea prin care contestă desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru, reclamând un conflict juridic între Parlament și președintele Klaus Iohannis.

Potrivit social-democratului, șeful statului ”încearcă să anihileze rolul constituţional al Parlamentului în ceea ce privește retragerea încrederii Guvernului condus de prim-ministrul Ludovic Orban, încalcă principiul cooperării loiale, dimensiune a principiului separației și echilibrului puterilor în stat, și nesocotește totodată propriile atribuții înscrise la art. 80 alin. (2) din legea fundamentală, în componentele referitoare la obligația sa de a veghea la respectarea Constituţiei, de a veghea la buna funcţionare a autorităţilor publice și de a exercita funcţia de mediere între puterile statului”.

Foto: Adrian Toni Neacsu / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Băi nene, blocaj e pe autostradă la Fetești, ca sta lumea sa plateasca caș taxa aia de pod NECONSTITUTIONALA, dar nu are cine sa-i paseze CCR-ului speța. Că oamenii sunt oi… iar Avocatul poporului a fost si este un…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.