G4Media.ro

Avocatul care reprezintă Mișcarea România Împreună: Se încearcă tergiversarea înfiinţării acestei formaţiuni…

Avocatul care reprezintă Mișcarea România Împreună: Se încearcă tergiversarea înfiinţării acestei formaţiuni politice prin toate mijloacele

Avocatul care reprezintă în instanţă Mişcarea România Împreună, Tiberiu Petrescu, a declarat, pentru Agerpres, că se încearcă tergiversarea înfiinţării acestei formaţiuni politice prin toate mijloacele, printre acestea numărându-se invocarea lipsei de apărare şi solicitarea de termen pentru achitarea taxei de timbru, transmite Agerpres. El a spus că, în mod normal, nu ar trebui să dureze mai mult de sfârşitul lunii ianuarie, jumătatea lunii februarie 2019 până la înregistrarea Mişcării România Împreună în Registrul partidelor, cu toate căile de atac ce ar putea fi exercitate.

„Deja cred că sunt 7 luni de când s-au depus actele. Legea 14/2003 dă un termen de maxim 15 zile să se pronunţe judecătorul de la tribunal pe această cerere. Există posibilitatea legală ca orice parte, orice terţă persoană, să facă o cerere de intervenţie atunci când îi sunt încălcate nişte drepturi proprii (…) au existat până acum trei cereri care au fost soluţionate cu respingerea lor (…) astăzi am avut iarăşi termen cu alte două cereri care au apărut între timp la dosar. Se încearcă tergiversarea înfiinţării acestei formaţiuni politice prin toate mijloacele, se invocă lipsa de apărare, se solicită termen pentru a achita taxa de timbru (…). Cererile de azi nu au apucat să fie discutate, pentru că ne-au cerut termen pentru taxa de timbru şi aşa mai departe, cu toate că am achitat eu taxa de timbru şi am inclus-o la dosar şi nu au acceptat, au spus: ‘Nu, ne-o plătim noi!'”, a spus avocatul.

El speră ca instanţa să se pronunţe la termenul din 7 decembrie.

„Pe 7 decembrie e termen, ar trebui să se pronunţe pe 7 decembrie (…) dacă acei terţi intervenienţi au dreptul la cale de atac probabil că vor ataca hotărârea Tribunalului şi atunci se mută dosarul la Curtea de Apel (…) în mod normal (cu tot cu posibile căi de atac n.r.) nu ar trebui să mai dureze mai mult de sfârşitul lui ianuarie, jumătatea lui februarie (…) aceasta e o procedură de urgenţă. În mod normal, trebuia să dureze 15 zile de la momentul în care s-a împlinit un termenul de opoziţie, deci, vă daţi seama că de la 30 de zile în total, termen în care trebuia să se finalizeze o astfel de procedură, durează deja de 200 şi ceva de zile”, a spus Petrescu.

Avocatul a informat că, în afară de solicitările intervenţie, în dosar a mai fost o cerere de strămutare şi patru-cinci de recuzare.

Întrebat cine are interesul să tergiverseze înregistrarea în Registrul partidelor, avocatul a răspuns: „E greu de spus. Unii sunt interesaţi să-şi facă imagine, pentru că, imediat după ce ies din sala de judecată, încep şi postează pe Facebook: ‘I-am blocat, îi amânăm!’, alţii probabil, nu ştiu, nu am informaţii, dar probabil sunt trimişi şi de adversari politici, nu îmi dau seama”.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Dacă se diminuează încrederea în neutralitatea politică a justiţiei, şi alegerile devin contestabile.

 2. Muie buburosului pitic și fără pic de carismă,zdreanța #rezist, vândutul de țară ,Czolosz cel bocciu !

 3. Avocatul nu are informatii? Pai ce aparare e asta? Adica avocatul nu cunoaste dosarul sau nu i se da posibilitatea sa cunoasca dosarul? Ce sistem justitiar e asta? Te bati cu fantomele sau ce? Incredibil!

 4. adica lenea si prostia lui ciolos inseamna tergiversare? cine il mai baga in seama pe anticarismaticul asta? prost a fost iohannis ca a crescut un brutus la san si l-a pus premier…

  • Mi se pare evident ca tocmai sârguința șefilor (sau prietenilor) tai in a pune bete in roate formarii acestui partid arată cât de teama le e de “anticarismaticul” Cioloș.

 5. Toata aprecierea mea pentru dl. Ciolos si partidul pe care il va intemeia!

 6. Citez din „Dovezi ale existemtei lui D-zeu” – autor Richard Warmbrand-Editura Stefanus-1995.
  „Odata Confucius a fost intrebat ce REFORMA ar promova mai intai daca ar fi conducatorul unei tari;
  -As imbunatati limbajul !
  – Asta nu are nici-o legatura cu intrebarea! – au replicat cei prezenti;
  Confucius a explicat:
  -Daca limbajul nu este evoluat si esteconfuz, ceeace s-a intentionat sa se transmita este evident la fel de confuz;
  Daca ceeace se spune, nu coincide cu ceeace se gandeste sau ceece s-a intentionat sa se transmita, atunci lucrurile nu se fac in mod corespunzator.
  Daca ceeace se face, nu se face cum trebuie, arta si principiile morale nu se dezvolta.
  -Daca simtul moral si arta nu prospera, NU AVEM JUSTITIE !
  -Fara Justitie, natiunea nu stie incotro sa paseasca !
  De aceea nu ar trebui tolerate vorbele in doi peri. De asta depinde totul !” Adaug eu: Adica, este vorba de „lucrul bine facut „!

  Tot ce s-a intampa in justitia romana se datoreaza si Decretului-Lege, semnat de Ion Iliescu in febr.1990, prin care toti absolventii de la „Stefan Gheorghiu”, care au facut cursuri de Drept Civil si Administrativ, au primit permisiunea sa-si dea diferentele de examene pentru a putea primi diploma de absolvent al facultatilor de drept.
  In acest fel toti activistii si asimilatii acestora din securitare armata si alte structuri ale regimului bolsevic al lui Ceausescu, ramasi someri dupa revolutie, au putut deveni „juristi”, invadand justitia romana. Colac peste pupaza a fost o perioada cand s-a intrat in magistratura fara concurs ! Astfel baietii”capabili de orice”, specialisti in „a se orienta si descurca”, autori ale raportarilor maretelor realizari ale „epocii de aur”, au inceput sa faca regulile in Justitia romana. S-au angajat in schimb sa nu-l judece pe Iliescu si acolitii lui, si culmea pana acum s-au tinut de promisiune ! Cu asa magistrati in justitia romana nu se mai poate continua !
  Ei sunt cei care au scos din codul penal bancruta fraudolasa, si s-a jefuit la vedere avutia nationala, aducand romanii in pozitia de clacasi ai tarilor europene, si au determinat prin santaj obtinerea unor salarii nerusinate.
  Se putea ca Ion Iliescu, sa nu sa se foloseaca de unul macar din „judecatorii” care probabil si-au dat jos epoletii inainte de a pasi in magistratura ?
  Jos justitia bolsevica !!! Numai asta poate fi solutia de reforma in Justitia romana !!
  Basescu s-a luptat cu multe riscuri pentru curatirea justitiei Doamne ajuta-l si pe Iohannis sa continue lupta si sa scapam de ei !!!

 7. Miscarea Romania Impreuna, o formatiune care inca nu este consfintita ca partid politic si are in sondaje 10%, dupa unii si mai mult, nu este foarte bine vazuta de actualele partide politice, exceptie facand USR.
  Este bine ca sunt contestati, asta poate inseamna ca au valoare, dar asta sper sa o demonstreze cu varf si indesat prin actiuni, atitudini si comportamente politice veritabil democratice!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.