G4Media.ro

Avocata Laura Vicol, trimisă în judecată de DNA, a fost achitată definitiv…

Avocata Laura Vicol, trimisă în judecată de DNA, a fost achitată definitiv de Instanţa supremă

Avocata Laura Vicol a fost achitată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar în care a fost trimisă în judecată de DNA pentru favorizarea făptuitorului, complicitate la exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, fals în înscrisuri sub semnătură privată, transmite Agerpres.

În acelaşi dosar, Niculae Learciu a fost obligat să plătească o amendă penală de 7.200 lei.

Iniţial, la instanţa de fond, Curtea de Apel Bucureşti, Laura Vicol a fost sancţionată cu avertisment.

DNA susţinea că avocata Laura Vicol (fostă Voicu), deşi cunoştea că Niculae Learciu nu deţine calitatea de avocat, l-a ajutat să exercite fără drept această profesie, prin aceea că i-a pus la dispoziţie împuterniciri avocaţiale care atestau calitatea sa şi care i-au permis să îndeplinească unele sarcini şi activităţi specifice acestei profesii, şi anume să participe, fără drept, la acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea DIICOT sau DNA.

„În martie 2015, Laura Voicu, apărător ales al inculpatei Georgia Ioana Deaconu, la data faptelor aflată în arest preventiv (…), cunoscând faptul că Learciu nu deţine calitatea de avocat, fiind înscris în aşa numitul ‘Barou constituţional’, l-a desemnat să participe la activităţi de urmărire penală ce urmau a se desfăşura la sediul DNA în dosarul menţionat, precum şi, în repetate rânduri, în alte cauze aflate pe rolul DNA. În acest mod, cu referire la dosarul 189/P/2012, prin faptul că l-a trimis la sediul DNA pe Niculae Learciu, pentru a acorda asistenţă juridică unei inculpate aflate în stare de arest preventiv, a cărei apărare este obligatorie potrivit legii, Laura Vicol a provocat, în mod conştient, o stare de pericol pentru înfăptuirea justiţiei”, susţineau procurorii.

DNA preciza că aceasta a creat condiţiile ca desfăşurarea urmăririi penale să fie îngreunată prin imposibilitatea folosirii unor probe, despre care s-ar fi putut susţine că au fost obţinute nelegal, riscând chiar declararea nulităţii fazei de urmărire penală în întregul ei, din cauza nerespectării dreptului la apărare, împrejurare care ar fi putut fi constatată ori invocată, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală.

„De asemenea, pentru a-i facilita lui Learciu accesul în arestul DGPMB cu eludarea dispoziţiilor legale care reglementează regimul vizitelor la care au dreptul persoanele private de libertate, Laura Vicol a emis şi înmânat coinculpatului, spre a le folosi, un număr de 33 de împuterniciri avocaţiale, în care a menţionat, în mod neadevărat, că acesta ar deţine calitatea de avocat al unei anumite persoane. Persoana respectivă, aflată în stare de arestat preventiv, era o prietenă de familie a lui Learciu. Astfel, persoana respectivă a beneficiat, fără drept, de acces nelimitat, din punct de vedere al numărului prezenţelor, în spaţiul respectiv, în condiţii speciale şi nerestrictive”, menţiona DNA.

Anchetatorii au reţinut că, în realitate, prezenţa lui Niculae Learciu în arestul DGPMB răspundea unor interese personale ale persoanei private de libertate şi nu ţinea de acordarea asistenţei juridice.

Foto: Laura Vicol / Sursa: Facebook

Citește și: Scandal major în agricultură: fermierii îl acuză pe ministrul Daea și pe șeful APIA că i-au mințit. Subvențiile promise s-au dovedit mult mai mici

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Daddy nu are niciun motiv de bucurie, doar pe niste judecatori-gay i-ar fi lasat inima sa o…arunce pe doamna avocat in bratele ”comitetului de primire” de la Targsor…!

  2. meseria ei adevarata e alta.

  3. Constat comentarii competente si pe text. Respect G4M!

  4. O alta reusita DNA supt conducerea vitei cu cabina…

    • saracutzul morjenel. plange pe.aici. hai zi.ne cum te.a violat sistemul? ai pierdut vreo mostenire in instanta? hehe

  5. Cazul pare foarte interesant, poate detaliati mai mult vizavi de acuzatii si probe intr-un articol separat?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.