G4Media.ro

Avertizarea Europol: Traficul de migranți dinspre Africa spre Europa ar putea crește…

Avertizarea Europol: Traficul de migranți dinspre Africa spre Europa ar putea crește în urma diminuării măsurilor restrictive

Europol avertizează, într-un raport publicat vineri, că am putea asista la un nou val migrator către Europa, în această perioadă, în urma diminuării măsurilor restrictive.

Instabilitatea economică şi lipsa oportunităţilor în Africa, plus nevoia de forţă de muncă ieftină în Uniunea Europeană în plină criză provocată de pandemia de coronavirus, ar putea declanşa un nou val migrator către Europa, se precizează în raportul Europol, conform agenţia EFE.

Documentul ce analizează activitatea grupărilor infracţionale, inclusiv cele care se ocupă de traficul de migranţi, atrage atenţia în special asupra riscului amplificării valului migrator dinspre ţările africane prin Mediterană, în urma diminuării restricţiilor şi măsurilor de izolare adoptate de statele europene. Europol recomandă statelor UE să monitorizeze situaţia şi să fie pregătite să răspundă acestui risc.

„Relaxarea restricţiilor de călătorie şi deplasare va conduce probabil la o creştere a deplasărilor migranţilor ilegali”, notează agenţia europeană, avertizând totodată asupra creşterii exploatării acestora ca forţă de muncă ieftină şi ilegală în contextul în care din cauza închiderii graniţelor lucrătorii sezonieri europeni nu au mai putut ajunge în ţările care au nevoie de ei, relatează Agerpres.

Sursa Foto: Captură Youtube (Migranti)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Și dacă vine un val migrator către Europa, înseamnă că neapărat trebuie să intre?

  2. Trebuie sa intre , europenii se vor lasa pacaliti.

  3. Sa puna mitraliera pe cel care trece granita EU

    • UE trebuie apărată de orice ameninţare, indiferent dacă migranţii fug spre UE din Africa, sau Rusia

  4. Problema e că Bruxelles-ul are zero reacție. In criza GReciei, militarii danezi veniti din obligatie ajutau imigrantii să intre, tare umaniști ei pe costul grecilor. O rețea de ong-uri fac trafic de imigranti in toată regula. ajutandu-i practic pe smuggleri care s-au prins si servesc bărcile ong-urilor . Astea ii debarcă in Italia și guvernul n-are ce să facă, Doamne ferește să aperi frontiera UE si a țării de imigrația ilegală de masă. Doamne feri, că sar jurnaliștii și oamenii de bine pe tine.

    Vă zic eu – dacă Europa crapă, va fi pentru că iși incalcă propriile legi. O dată că e criză economică, altă dată că e criză umanitată, apoi criza sanitară etc. UE și-a găurit propria legislație. Păi cum te duci tu la dragnea să-i zici că a angajat fictiv cand tu iti incalci tratatele tale?

  5. Încă un pretext pentru dictatura ungară să mai ia puţină putere, să-şi mai înrobească puţin cetăţenii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.