G4Media.ro

Avertismentul experților în educație de la Banca Mondială: Să ne întoarcem la…

Avertismentul experților în educație de la Banca Mondială: Să ne întoarcem la învățare. Deschiderea școlilor salvează vieți

“E timpul să ne întoarcem la învățare”, sună titlul unui apel semnat de un fost înalt responsabil și un actual director pentru educație din cadrul Băncii Mondiale. Apelul, publicat miercuri, când la București se contura închiderea școlilor pentru o lună, cu titlul de “vacanță” extinsă, trece în revistă numeroase analize și studii educaționale, medicale și sociale pentru a argumenta că, după un de criză, închiderea școlilor are efecte mult mai grave decât menținerea lor în funcțiune, iar costurile asociate închiderii, pentru copii și pentru societate, sunt mult mai mari.

  • Articolul este semnat de Jaime Saavedra, director global pentru Educație în cadrul Băncii Mondiale, și de Rafael de Hoyos, fost economist-șef pentru educație în zona Americii Latine, în cadrul Băncii Mondiale.

Autorii insistă asupra faptului că școala la distanță a extins diferențele și așa mari între elevii din medii favorizate și cei din medii defavorizate, în întreaga lume, pe lângă multe alte probleme care au afectat întreaga populație școlară, milioane de familii și profesori și societatea în ansamblul ei. “Nicio aplicație, niciun algoritm sau program TV nu ar putea înlocui profesorul în procesul de învățare sau în interacțiunile prin care elevii își dezvoltă abilitățile sociale. Pentru copiii din gospodăriile sărace, oportunitățile de învățare oferite de școli sunt poate printre puținele lor obțiuni de a evada din sărăcie. Închizând școlile, societățile închid și unul dintre puținele instrumente de asigurare a echilibrului social”, potrivit celor doi.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. M.T ” atunci când închideți o școală, trebuie construită o închisoare „

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.