G4Media.ro

Avertisment MAE: Cod roșu din cauza ciclonului Belna care va traversa Insula…

Avertisment MAE: Cod roșu din cauza ciclonului Belna care va traversa Insula Mayotte, departament al Franței din Mozambic

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Insula Mayotte, departament al Franței din Mozambic, că prefectul regiunii a decis emiterea unui cod roşu privind trecerea ciclonului tropical „Belna”, începând de duminică.

Potrivit unui comunicat al MAE, cetăţenii români se pot informa despre evoluţia situaţiei din zonă şi despre măsurile care se impun în astfel de situaţii accesând site-ul Prefecturii Mayotte: http://www.mayotte.gouv.fr/Actualites/Communiques-de-presse/Communiques-de-presse-2019/Cyclone-tropical-Belna-Declenchement-de-l-alerte-rouge.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcţie de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cu tot respectul, Mayotte face parte din insulele Comore,in Oceanul Indian, nu se afla in zona Frantei ci este un teritoriu francez ,,de peste mari”.

    • Stai că au rezolvat-o… „Insula Mayotte, departament al Franței din Mozambic” Da, un fel de Nampula din Vale. Canalul Mozambic din Oceanul Indian nu e tot una cu Mozambic.

  2. citisem belina!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.