G4Media.ro

Avertisment IGSU: Asigură-te că zmeul tău nu zboară aproape de linii electrice…

Sursa foto: Pixabay

Avertisment IGSU: Asigură-te că zmeul tău nu zboară aproape de linii electrice sau alte surse de electricitate / Un tânăr a fost la un pas să-şi piardă viaţa din cauza unui zmeu care a atins un fir de înaltă tensiune, în judeţul Mureş

Specialiştii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă avertizează asupra riscului pe care-l reprezintă jocul cu zmeul în apropierea liniilor electrice sau alte surse de electricitate, după ce un tânăr din judeţul Mureş a fost la un pas de moarte în urma unui astfel de incident, transmite News.ro.

”Cum poate un joc banal să-ţi pună viaţa în pericol? Ieri seară, în localitatea Cristeşti din Mureş, un incident dramatic a fost prevenit de un echipaj SMURD. Un tânăr a fost la un pas să-şi piardă viaţa din cauza unui zmeu care a atins un fir de înaltă tensiune. Descărcarea electrică a fost foarte puternică, provocându-i tânărului un stop cardio-respirator”, a transmis, luni seară, IGSU.

Sursa citată a precizat că un echipaj SMURD a fost alertat imediat.

”Colegii noştri au ajuns rapid la locul evenimentului şi au acţionat prompt şi eficient. Au aplicat manevrele de resuscitare, iar inima tânărului a început iarăşi să bată. Astăzi, mulţumită răspunsului rapid al echipajului SMURD, tânărul se află în siguranţă, fiind transportat la spital conştient şi stabil. Sunt foarte îngrijorătoare aceste incidente şi este foarte important să conştientizăm cât de periculos poate fi jocul cu zmeul în anumite condiţii”, au mai transmis reprezentanţii IGSU.

Aceştia recomandă atenţie sportită la sursele de electricitate în timpul jocului cu zmeul: ”Pentru a evita astfel de tragedii, asigură-te că zmeul tău nu zboară aproape de linii electrice sau alte surse de electricitate. Orice atingere a unui fir electric poate avea consecinţe grave”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...