G4Media.ro

Autostrada A8: Variantele de traseu în zona Iași – Pașcani. Cum va…

Autostrada A8: Variantele de traseu în zona Iași – Pașcani. Cum va fi conectată autostrada cu municipiul Iași

Consiliul Județean (CJ) Iași a formulat opt propuneri către autoritățile de la București și proiectant în ceea ce privește traseul autostrăzii A8, pe segmentul care tranzitează județul Iași. Potrivit cotidianului „Ziarul de Iași”, recomandările CJ au fost stabilite în contextul intenției autorității județene de a amenaja parcuri industriale în proximitatea viitoarei autostrăzi. În același timp, CJ vrea o conectare cât mai eficientă a orașelor de pe traseu cu autostrada.

CJ are în plan trei parcuri industriale ale căror amplasamente sunt în apropierea autostrăzii, respectiv în localitățile Lețcani, Dumești și Pașcani. Pentru ultimele două localități enumerate, CJ a propus proiectantului secțiunii Ungheni – Iași – Tg Neamț (Consitrans) să repoziționeze traseul astfel încât să poată fi create ulterior legături între parcuri și autostrada A8.

La Lețcani, o comună tranzitată de DN 28 (E583), este în curs licitația de amenajare a parcului industrial (15 mil. lei), amplasamentul fiind la intrarea în localitate dinspre Iași (circa 12 km de municipiu). În 2015, CJ a cedat 11,4 ha din parcul industrial către CNAIR întrucât în studiul de fezabilitate întocmit în 2011 pentru autostrada A8 pe acest teren figura construirea Centrului de întreținere și control al viitoarei autostrăzi.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Astia lucreaza cu schite de pe timpul lui Ponta…Bai, nu v-a zis Chichirau ca nu se justifica din punct de vedere economic pentru 2 caute, 3 cazane de masini si 2 tiruri care cara tigari din Moldova sau magiun???Ce produce Iasiul, Botosani???Pai se compara traficul dinspre Constanta, Giurgiu catre vama Nadlac sau Bors-A1 perfect justificata din punct de veddere economic!

    • N-am facut un research sa vad daca se produce sau nu serios in zona aia, dar sa zicem ca ai dreptate. Pai in cazul asta fa autostrada si sa vezi ce incepe sa se produca si pe acolo. Normal ca nu vin investitorii puhoi sa bage bani in productie serioasa daca nu au infrastructura.

  2. Bai, Seb spune cand ajungi pe la noi, sa te asteptam cu paine si sari…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.