G4Media.ro

Autorizarea vaccinării anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată în 25…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Autorizarea vaccinării anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată în 25 noiembrie din partea Agenției Europene pentru Medicamente / În România au început pregătirile pentru vaccinarea copiilor din această categorie

Autorizarea vaccinării anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată în 25 noiembrie din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), iar în România au început pregătirile pentru vaccinarea copiilor din această categorie, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, coordonatorul campaniei naționale, Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că se așteaptă autorizarea EMA pe 25 noiembrie pentru vaccinul Pfizer, iar pentru Moderna la jumătatea lunii decembrie.

Valeriu Gheorghiță a amintit că sunt deja campanii de vaccinare a copiilor de 5-11 ani în SUA, în Israel, în Austria. În Statele Unite au fost vaccinați deja 900.000 de copii.

Valeriu Gheorghiță a precizat că CNCAV a demarat activitatea de organizare a campaniei de vaccinare pentru copiii de 5-11 ani. La acest moment, sunt centralizate solicitările din fiecare județ pentru organizarea de centre de vaccinare pentru copii. Va exista și posibilitatea de vaccinare la medicii de familie.

„Sperăm ca până la finalul lunii să fim gata cu pregătirile logistice. Se lucrează și la optimizarea platformei de vaccinare. (…) E foarte important să avem dozele specifice. Vorbim de flacoane diferite, flacoane multidoză, cu 10 doze, iar doza e de circa 10 micrograme, o treime din doza pentru adulți. Eficacitatea este de peste 90% în prevenirea bolii simptomatice”, a mai precizat Gheorghiță.

Deocamdată nu se știe când va putea fi demarată vaccinarea copiilor de 5-11 ani.

„Concret, când se va putea demara activitatea de vaccinare depinde de momentul livrărilor, care deocamdată nu este confirmat pentru nicio țară europeană. Este posibil să fie în decembrie sau, mai puțin probabil, în ianuarie 2022”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Toti copi care nu au ckema complecta de vacinare, SA NU FIE PRIMITI LA SCOALA.
  Sa stea acasa la masa.

  • Mars la booster ariciule! La copii rata de deces este 0.000x %, tu vaccineaza i pe ai tai ca te intelegem, trebe intrerupt arborele tau genealogic!

 2. Abia aștept să-mi protejez copiii în realitatea asta românească plina de proști si hoți!

 3. Daca-mi intepati copiii fara sa fiu de acord,considerati ca n-o sa mai am nimic de pierdut,cu ce-mi pica-n mana fac haos!

  • Mare paguba-n ciuperci cu amenințările tale! Oricum , nu te ia nimeni în seamă!

  • Mai bine și fi tu înțepat! În limbă! Poate așa, nu mai bați câmpii!

 4. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, în şedinţa de marţi, o hotărâre care stabileşte o nouă categorie de produse: „se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse – stocuri de urgenţă medicală de strictă necesitate constând în dispozitive preumplute cu adrenalină de tip ‘EpiPen150Junior’ de uz pediatric necesare desfăşurării în siguranţă a procesului de vaccinare a populaţiei din grupele de vârstă 5 – 11 ani împotriva COVID-19″.
  Altfel spus trebuie să fim pregătiți pentru intervenție în caz de apariție a miocarditei postvaccin !
  Îmbolnăvirea ( https://www.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2020/03/Coronavirus-19.03.pdf ) și mortalitatea la această grupă de vârstă sunt foarte scăzute, iar vaccinarea nu oprește răspândirea virusului, atunci care este baza științifică a acestei hotărâri ?

  • Baza o reprezinta cele 38 miliarde platite de ursula pt 1.8 miliarde doze, vreo 4 de caciula in ue, si daca nu se consuma platim penalizari, de aia contractul cu faizar e hasurat!

  • N-are nicio legatura, Epipen-urile sunt pentru un eventual soc anafilactic, nu pentru miocardite.

 5. ok. inteleg de ce trebuie sa ne vaccinam (eu m-am vaccinat si iau si doza 3, pt ca nu mai sunt teenager, nu cred in prostii si sunt si mai comod). dar poate-mi explica cineva mai destept de ce un copil fara urma de comorbiditati (nu mi-o bagati pe aia ca nici nu stii ce cancer zace in tine) s-ar vaccina. pentru a nu raspandi boala, veti zice: ok, cine vrea la adapost se vaccineaza. si gata. scoteti-va din minti, prin vaccinare )chiar si 100%) NU se opreste transmiterea. asteptati un vaccin care sa poata face asta, if ever.