G4Media.ro

Autorităţile ruse din regiunea Belgorod de la graniţa cu Ucraina au declarat…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Mary Ilyushina

Autorităţile ruse din regiunea Belgorod de la graniţa cu Ucraina au declarat alertă teroristă pe termen nedeterminat, după bombardarea unei fabrici

Autorităţile din regiunea Belgorod a Rusiei de la graniţa cu Ucraina au declarat alertă teroristă pe termen nedeterminat după bombardarea unei fabrici, informează sâmbătă DPA, citată de Agerpres.

„În Borisovka, un obiectiv industrial civil a fost atacat de forţele ucrainene în timpul nopţii”, a scris guvernatorul Belgorodului Viaceslav Gladkov sâmbătă pe canalul său de Telegram.

Prin urmare, a spus el, este evident necesară extinderea alertei galbene sau ameninţare teroristă crescută, pe termen nelimitat. Până acum, guvernatorii puteau declara alerte teroriste doar pentru maximum 15 zile în regiunile lor, notează agenţia germană de presă.

La începutul săptămânii, preşedintele rus Vladimir Putin a emis un decret acordând guvernatorilor posibilitatea de a declara alertă teroristă pentru o perioadă nelimitată de timp.

Când există un pericol crescut de terorism, adică nivelul de alertă galben şi roşu, libertăţile populaţiei locale sunt restrânse,
de exemplu prin restricţii de circulaţie sau controale ale vehiculelor şi personale.

Înainte de Belgorod, regiunile de graniţă Kursk şi Briansk au impus deja un astfel de regim antiterorist în această săptămână.

Nivelul de alarmă în regiunea Belgorod a fost declanşat de un mare incendiu într-o fabrică din Borisovka, la aproximativ 30 km vest de capitala regiunii. Potrivit autorităţilor, incendiul a fost provocat de bombardamente de pe teritoriul ucrainean. Din fericire, nu au fost morţi sau răniţi, a anunţat guvernatorul Gladkov.

Potrivit postărilor pe reţelele sociale, fabrica producea structuri de metal pentru construcţia podurilor, inclusiv podul din
Rusia continentală până în peninsula ucraineană Crimeea, care a fost anexată de Moscova în 2014.

De la începutul războiului împotriva Ucrainei, Rusia a bombardat sistematic teritoriul ţării vecine, dar se plânge de asemenea de luni de zile că propriile regiuni de la graniţă sunt bombardate de cealaltă parte, aminteşte DPA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Da,creier blond ….ti e teama?

  2. asteptam cod galben si rosu la Moskva

  3. Scoate fum mult metalul asta, e făcut din hidrocarburi.
    Unde sunt faimoasele echipamente antiaeriene pantzar, S300, 400, 500

  4. Bai e o acțiune specială nu terorism.
    Au salvat muncitorii aia care erau exploatări de oligarhi